Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
CDK mag weer dromen van Rio
Nieuws

CDK mag weer dromen van Rio

Christophe De Keyser Christelle Servais

Wordt Christophe De Keyser onze nieuwe hoop op de Olympische Spelen in Rio? Wellicht krijgen we over een paar weken het antwoord want de sympathieke atleet uit Overijse heeft een selectie op zak voor het Olympisch Testevent in Rio. Het was nog niet het jaar van CDK. In maart werd hij nog vol enthousiasme voorgesteld als nieuwste lid van het Belgian Olympic Tri Team. Een voetblessure strooide echter roet in het eten van de atleet uit Overijse. Na een stevige revalidatie knokt Christophe hard terug en zijn vormpeil leek nooit beter.

Op het Europees kampioenschap was hij op weg naar een topprestatie toen na een goed zwemnummer het noodlot alweer toesloeg: lekke band terwijl de Belg comfortabel in de kopgroep zat en einde verhaal. Nochtans lieten zijn resultaten in het Franse GP-circuit zien dat CDK een enorme progressie gemaakt heeft. En dat wordt nu beloond met een selectie voor het testevent in Rio op 2 augustus. Mede door het uitvallen van de geblesseerde Marten Van Riel en Simon De Cuyper die nog in volle opbouw is na zijn klierkoorts, krijgt Christophe nu toch zijn kans.

“Ik ben zeer blij dat ik kan aantreden in het Olympisch testevent in Rio de Janeiro,” vertelt Christophe. “Door het uitvallen van een paar andere Belgische atleten kan ik alsnog aan de startlijn komen op Copacabana Beach. Ik ben de BTDF zeer dankbaar voor deze kans,” aldus CDK. Hij staat samen met Jelle Geens aan de start in Brazilië op 2 augustus. Katrien Verstuyft is onze enige deelneemster bij de dames.

Simon De Cuyper Hamburg

Simon De Cuyper was ondertussen al blij om in Hamburg opnieuw van de partij te zijn. “Hamburg ligt ook weer achter mij… Het blijft steeds opnieuw een geweldige ervaring om te mogen racen voor het zotste publiek ter wereld! Al mis ik op dit moment de conditie om er een echt feestje van te maken… 52ste is zeker geen topresultaat, maar ik wist op voorhand dat racen op dit niveau enkel succesvol kan mits een goede voorbereiding. Opnieuw van de sfeer kunnen proeven en veel honger om er in te vliegen op training. Volgende WTS volgt pas op 6 september in Edmonton, nu even wat trainingswerk verzetten,” aldus Le Rabbit.

Foto CDK: Christelle Servais