Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Krug ook sterkste in de Noordzee
Multisports

Krug ook sterkste in de Noordzee

Zeezwemmen Knokke

Daags na zijn knappe overwinning in de Hageland Powertriatlon in Aarschot was het alweer raak voor Alexis Krug. De triatleet uit Essen trok maandag 20 juli naar de Belgische kust. Hij was er de sterkste op de drie kilometer zeezwemmen in Knokke-Heist, een gezellig drukke openwater wedstrijd in de Noordzee. Ook op de 1500 meter bij de dames ging de overwinning naar SMO-Specialized.

Amber Rombaut leek eveneens goed hersteld van haar inspanningen tijdens de ETU Junior Cup in Chateauroux zaterdag. Ze haalde het op de 1500 meter vlot van Katrien Delaender en Sarah Roelants. En ze moest bij de mannen slechts 1 iemand voor zich dulden. Florian Systermans won in 17’56. Amber werd in 19’23 tweede. Angelo De Meyer en XCD-atleet Sanne Swolfs waren twee en drie.

Op de 3000 meter stond er geen maat op Alexis Krug. In een tijd van 37’45 had hij meer dan een minuut voor op Thomas D’espallier en Bernard Roels. Thuisatlete Sophie Van Biervliet was de sterkste vrouw in 54’07. Niet ver achter haar werd Ingrid Verheije tweede. Dominique Maas pakte het brons.

Het zeezwemmen was een organisatie van het Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist, die elk jaar een paar mooie duusportevenementen op touw zetten. De deelnemers hadden de keuze tussen 500 m, 1.500 m of 3.000 m. Niet minder dan 410 zwemmers trotseerden de zware omstandigheden waarin er moest gezwommen worden. De strakke wind maakte er een loodzware editie van. Onder de deelnemers terug heel wat inwoners van Knokke-Heist, evenals triatleten die kwamen trainen voor de Paljas Finishers Triatlon van 23 augustus en de Generali Zwintriathlon van 2 september.

Uitslagen Zeezwemmen Knokke 2015