Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brussel-Parijs voor het klimaat
Column

Brussel-Parijs voor het klimaat

Op 15 augustus rijden triatleten Glenn Valentin en Diedrik Demulder hun eigen wielerklassieker Brussel-Parijs. Ze willen in 1 rit het 380-km lange traject van ‘Trap het af’ afleggen. ‘Trap het af’ is de fietscaravaan die de Climate Express (CE) op poten zet richting de klimaattop in Parijs, eind dit jaar.  Met deze stunt leveren deze atleten alvast een fikse inspanning om zoveel mogelijk mensen warm te maken om eind november of begin december met de bus, trein of fiets samen met 10 000 andere Belgen in Parijs actie te gaan voeren. Waarom dat zo belangrijk is, kun je in het onderstaande videofragment bekijken.

In de aanloop naar de klimaattop organiseert de Climate Express tal van activiteiten en zijn ze op heel wat festivals goed vertegenwoordigd (misschien zag je hun promostandje al tijdens de Gentse feesten?). Daarnaast wil de CE alle Belgen oproepen om hun talenten in te zetten op weg naar een duurzame en rechtvaardige planeet. Diedrik en Glenn zetten daarom hun beste beentje voor (al zullen ze ook het mindere been goed kunnen gebruiken) via deze wielerstunt. Ook Lander Wantens, een ervaren fietsreiziger, zal hun vergezellen. Het wordt voor hen 3 de eerste keer dat ze zo’n lange afstand (380 km) zullen overbruggen in één rit.

Ze willen graag nog enkele geëngageerde, sportieve mensen leren kennen (en profiteren van extra wielen om in te kruipen als het wat moeilijker gaat ;p ) en doen daarom een warme oproep aan de triatlongemeenschap om hun te vergezellen. De start zal plaatsvinden op 15 augustus, om 6 uur ’s ochtends aan het atomium, naar schatting 15 uur later wordt er gefinisht bij de Eifeltoren. Onderweg wordt er (niet al te vaak) gestopt voor een hapje of drankje, plasje of kakje bij de lokale gemeenschap. Logement zal waarschijnlijk gebeuren bij een Parisien uit de warmshower-community (www.warmshower.org) thuis. De terugreis gebeurt via de trein of liften. Geïnteresseerden mogen een mailtje sturen naar glennvalentin@telenet.be.

ClimateExpress_41

Kun je er niet bij zijn, vind je de uitdaging net iets te gek of past het niet in de wedstrijdplanning, maar is je interesse in de Climate Express wel gewekt? Bezoek dan zeker eens hun website: www.climate-express.be. Je vindt er heel wat meer mogelijkheden om zelf mee te doen en uiteraard alle info omtrent de georganiseerde reizen naar de klimaattop in Parijs in november en december.