Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Eerste grote zege van Tim Br(e)ydenbach
Nieuws

TBT: Eerste grote zege van Tim Br(e)ydenbach

tim_breydenbach_aarschot.jpg

We wisten toen nog niet helemaal zeker hoe zijn naam geschreven werd en het zou (en zal) niet de laatste keer zijn dat in de pers Breydenbach stond in de plaats van Brydenbach, zoals het dus echt moet. Maar je moet het ons maar vergeven want zes jaar geleden was Tim als triatleet nog een opkomend talent. In deze Throwback Thursday keren we terug naar juli 2009 toen Tim Brydenbach in Aarschot tijdens de Hageland Powertriatlon zijn elfde plaats van 2008 wou verbeteren. En het werd een serieuze verbetering…

Tim stond toen vooral bekend als de zoon van de helaas een paar jaar geleden atletiek-topper Fons Brydenbach. Als ex-competitiezwemmer zette hij in 2009 definitief de stap naar triatlon. In Aarschot versloeg hij toen na een sterke wedstrijd kleppers als Gerrit Schellens, Sander Dobbelaere (één van de 5 originals van SMO-Specialized en ondertussen ook al weer een paar jaar gestopt), Wim Van Linden (die er vorig weekend nog eens bij was in Aarschot), Nico Huyberechts en Cees Colijn (tegenwoordig coach).

Ondertussen zijn we drie Belgische titels verder en een pak overwinningen over zowel sprint, kwart als have triatlons en zwemlopen. Over tien dagen volgt een nieuwe uitdaging. Dan staat Tim aan de start van zijn eerste Ironman en het zou ons niet verbazen als de Kempische atleet voor een verrassing zorgt in Maastricht.

Bij de vrouwen was in 2009 Inge Vancauwenberghe top. Die deed zondag na twee jaar blessureleed op karakter de Hageland Powertriatlon uit. En we zagen ook een eerste keer het grote talent van Debbie Verstraeten, die toen derde werd. Zij maakte de switch van triatlon naar bodyfitness, maar wedden dat ze als ze dit artikel leest, toch weer beetje heimwee zal hebben naar de sport waarin ze in 2014 Belgisch kampioen werd?

Dit is wat we zes jaar geleden schreven:

Tim Brydenbach door de grote poort