Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos draagt zege op aan opa
Nieuws

Sofie Goos draagt zege op aan opa

Sofie Goos wint Kapelle

Het waren turbulente weken voor Sofie Goos. De sympathieke Uplace-BMC atlete werd vorige week tweede achter een sterke Alexandra Tondeur in Oudenaarde, verloor een paar dagen later haar opa, maar zorgde in Kapelle Op Den Bos voor een passend eerbetoon. In een lijf-aan-lijf gevecht met Stefanie Adam was La Goos de snelste loopster in de 9de kwarttriatlon van Kapelle Op Den Bos. Bij de mannen had Kjel De Hertog een superdag maar een superieure David De Groof kwam er nog over en pakte de overwinning. Uw nederige dienaar had dan weer een off-dag…

De triatlon van Kapelle Op Den Bos, aan de sportsite van Eternit, was opnieuw een feest. Veel volk, een groot deelnemersveld en een pak toppers die present tekenden. De temperatuur was ook aangenaam en dat had zo zijn gevolgen voor de mindere zwemmers. Met een watertemperatuur van 23,4 graden moest er zonder wetsuit gezwommen worden. Bovendien stond er redelijk wat stroming na het keerpunt. Voer voor de echte zwemmers en dus zaten Kjel De Hertog en David meteen voorin, samen met de Nederlander Tom Havekes en Hannes Callebaut. Die moesten al snel de rol lossen tijdens de 40 km non-drafting fietsen. De Hertog kwam met een bijna een minuut voorsprong op De Grooff uit het water.

Tijdens de drie ronden fietsen reed de LTTL-Oilservice atleet een driekwart minuut weg van de Trinity-atleet. Maar David De Grooff, in volle opbouw naar het WK 70.3 Ironman in Zell-am-See, had de betere loopbenen. In de slotronde kreeg hij De Hertog te pakken en met een voorsprong van 26 seconden won hij zijn eerste triatlon van het seizoen, nadat hij eerder ook al de Trinity zwemloop dit jaar had gewonnen en na top-10 plaatsen in La Roche, Zwevegem, De Haan en het BK in l’Eau d’Heure. Marc Geerts werd derde.

David De Grooff wint Kapelle

Bij de vrouwen kwamen Sofie Goos, Stefanie Adam en Mieke Suys samen uit het water na een lange zwemproef. Ze hadden een tiental seconden voorsprong op Emilie Vandevoorde en Elke Wauters. Marjolein Truyers volgde op iets meer dan een minuut. In het fietsen maakten Adam en Goos hun favorietenrol waar. Stefanie heeft een seizoen met ups en downs en moest onlangs nog opgeven in de Challenge van Roth. In een fietsproef van één uur blijkt het wel te lukken, want nu vond ze wel voldoende energie. Met een gemiddelde van 38,2 smeerde de SP&O atlete La Goos meer dan een minuut aan.

In de 10 kilometer lopen, ook weer over 3 ronden, stond er echter geen maat op Sofie Goos. De Uplace-BMC atlete liep uiteindelijk nog anderhalve minuut uit op Stefanie Adam. Een duidelijk emotionele Sofie Goos richtte de handen ten hemel, om haar overwinning op te dragen aan haar overleden opa. Stefanie Adam werd tweede en Marjolein Truyers knokte zich naar de derde plaats. Mieke Suys werd vierde en Elise Scheerens vijfde en eerste belofte.

De zwart rood witte BAIK-kleuren van Tribe waren alomtegenwoordig in Kapelle Op Den Bos. De club uit Vilvoorde hield er namelijk hun clubkampioenschap. Nicolas Auverdin, die knap vierde werd, is de nieuwe clubkampioen bij de mannen. Bij de dames was Mariska Tjeerdsma de beste Tribe-atlete.

Zelf hadden we graag voor een eerste keer een sub-3 uur kwarttriatlon neergezet, maar na een complete off-day werd het een voorlaatste plaats in een tijd van 3u09 met een loopproef puur op karakter.

Uitslag Kapelle 2015

Foto's: Johan Tack