Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw “best of both worlds” in Nisraman
Multisports

Opnieuw “best of both worlds” in Nisraman

Yeray Luxem La Roche 111

Zondag wordt het altijd zo vredige Nisramont weer volledig ingepalmd door de liefhebbers van het extremere triatlonwerk. De Nisraman biedt er een soort van “best of both worlds” formule met de aparte combinatie van race- en MTB-fiets in deze uitdagende triatlon. Om 9u30 wordt er gestart met 1000 meter zwemmen in de Barrage van Nisramont. Nadien volgen 42 loodzware kilometers fietsen over twee ronden, inclusief twee beklimmingen van de Fily en Maboge, om dan de racefiets te wisselen voor de mountainbike. Na 17 km mountainbiken moeten de deelnemers nog 2 ronden van 5 km trailrunnen. Yeray Luxem is, ondanks zijn knieblessure die hij opliep in de parcoursverkenning van de Xterra Frankrijk, de grote favoriet. Hij kan zondag voor de derde keer winnen in de speeltuin van Sport-Events.

Luxem won de vorige twee edities van de Nisraman, een wedstrijd die de offroad-specialist op het lijf geschreven is. Yeray kwam echter ten val in de parcoursverkenning van de Xterra Frankrijk drie weken geleden. Zijn knie moest gehecht worden en dat hield hem uit wedstrijd tot nu. Hij moest op die manier zijn favoriete Xterra laten schieten en is dan ook gebrand op revanche zondag. Dinsdag schreeuwde hij ons nog richting finish in Kapelle Op Den Bos. Zondag mag u hetzelfde doen voor de sterke Trinity-atleet.

Yeray Luxem draadjes knie

Van de top-10 van vorig jaar staan nu maar vier toppers aan de start. Sylvain Denis wil voor eigen volk graag een keer richting podium na een 4de plaats vorig jaar een een 5de stek in 2013. Helleveeg Tom Van De Keere probeert het op de tijdritfiets en Donavan Leyn rekenen we na zijn 7de plaats van vorig jaar ook tot de favorieten, al vecht hij na een pechseizoen een wedstrijd in de wedstrijd uit met Robin Schuermans en Glenn Valentin en bij uitbreiding met Lorenz Claeys. We zijn alvast zeer benieuwd naar de volgende episode van Bientje versus Donny in deze Battle of the Ardennes. En we kijken ook uit naar de deelname van Luxemburger Paul Mathot, de man achter het in triatlonmiddens bekende fietsmerk Mathot.

Bij de vrouwen is de runner-up van vorig jaar, Hilde De Meulemeester, de grote favoriete. Zij krijgt concurrentie uit Nederland met offroad specialistes Dagmar Krijnen, pas nog winnares van de cross triatlon van Akersloot, en Linda Van Vliet, winnares van de Beach Challenge Kijkduin van drie weken geleden.

Om 9u30 beginnen de 152 deelnemers van de Nisraman aan hun avontuur. Om 10u15 volgt de start van de Nisraman Lite. Wisselzone en finish liggen in de gezellige tuin van het Wilnishof in Nisramont.

Foto: RunningNieuws