Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ontgoochelde Belgen op EK U23 in Banyoles
Nieuws

Ontgoochelde Belgen op EK U23 in Banyoles

Banyoles U23

Het EK voor de beloften in Banyoles is uitgedraaid op een ontgoocheling voor de Belgische deelnemers. Charlotte Deldaele zorgde voor het beste resultaat. Zij werd 14de na een sterk zwemnummer maar een mindere loopproef. Ook Christophe De Keyser had meer van de wedstrijd verwacht. Hij was goed mee in het zwemmen, maar voelde nog steeds de gevolgen van zijn eerdere blessure in het looponderdeel. En Tom Suetens had een offday die hij nog gedeeltelijk kon goedmaken in het lopen.

Charlotte Deldaele begon sterk in Banyoles. De vice-Belgisch kampioene kwam als vijfde uit het water en hoopte om met een kleine groep weg te kunnen rijden. Lucy Hall was een goede 15 seconden voor het groepje van Deldaele uit het water en de Britse topper slaagde er in om alleen weg te blijven, want tot grote ontgoocheling van Charlotte legden de Britse meisjes de achtervolging stil. “Ik had gehoopt om met een groepje van vijf, zes meisjes weg te geraken, maar de drie Britse atletes stopten af en lieten Lucy Hall wegrijden. Daardoor kwamen veel te veel atletes terug. Ik heb nog wel mijn deel van het kopwerk gedaan, maar wegrijden zat er niet in.” Hall maakte er een one-woman-show van en werd verdiend Europees kampioene.

“In de eerste twee looprondes ging het nog redelijk, maar daarna kreeg ik het moeilijk. Er zat niet echt veel zuurstof in de lucht, maar ook mijn benen voelden niet goed. Uiteindelijk eindigde ik als 14de en daarmee ben ik toch ontgoocheld. Misschien te veel wedstrijden gedaan? Ik weet alleszins dat het nu tijd is om even te rusten en op vakantie te gaan met mijn vriendin”, aldus Charlotte.

Bij de mannen was Christophe De Keyser mee met de kopgroep in het zwemmen en even leek er een goed resultaat in te zitten. CDK merkte in het lopen dat de conditie na zijn lange revalidatie nog niet helemaal top was en zakte nog terug naar de 26ste plaats. Tom Suetens had geen goede zwemproef, maar liep nog wel naar de 24ste plaats. “Het was een complete off day met het zwemmen bij mij,” vertelt Turbo Tom. “Ik ben op 1 minuut achterstand aan het afsluitende lopen gestart en heb nog geknokt voor wat ik nog waard was, maar het heeft niet mogen zijn. Uiteindelijk een grote teleurstelling met mijn 27ste plaats,” aldus Tom.

De Spanjaard David Castro pakte de titel voor eigen volk. De Spanjaarden eindigden overigens met 5 in de top-9.

Uitslag EK U23 Banyoles Mannen

Uitslag EK U23 Banyoles Vrouwen