Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uplace BMC wordt BMC Etixx Pro Triatlon Team
Nieuws

Uplace BMC wordt BMC Etixx Pro Triatlon Team

Uplace BMC podium Brasilia

In Parijs is vanochtend bekend gemaakt dat vanaf 2016 het Uplace BMC Pro Triatlon Team een nieuwe hoofdsponsor krijgt. BMC verlengt de titelsponsoring van het team tot en met 2017 en Etixx wordt de nieuwe hoofdsponsor in dezelfde periode. Founding partner Uplace blijft de operationele leiding van het team garanderen en zet de professionele ondersteuning van het grootste internationale profteam binnen de (lange afstands) triatlon verder.

Het Uplace BMC Pro Triatlon Team bewees in 2014 dat hun formule werkt: in een individuele sport als triatlon uitpakken met een groot internationaal team. Met 21 overwinningen en 46 podiumplaatsen kon je in 2014 niet naast het Uplace BMC team kijken. Met Etixx krijgt de ploeg opnieuw een sponsor die ook volop in de wielersport investeert, met Protour ploeg Etixx-Quickstep als uithangbord. Het was dan ook geen verrassing dat de persconferentie aan de Champs Elysées plaatsvond op de slotdag van de Tour de France.

BMC Etixx

Etixx wil zich nog meer profileren binnen de triatlonsport en ook BMC merkt dat dankzij de uitstraling van de triatleten ze met hun Time Machines een nieuwe markt aanboren. Onze man Tim Van Hamme is in Parijs en zal later uitgebreide reacties brengen van Davy De Vlieger (CEO van Etixx) en Bart Verhaeghe (CEO van Uplace) en polsen of er door het aantrekken van Etixx als naamsponsor (meer) budget is om mogelijk nog andere Belgen bij Sofie Goos en Bart Aernouts in de ploeg te krijgen…