Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kjel De Hertog op zucht van podium in Marseille
Nieuws

Kjel De Hertog op zucht van podium in Marseille

Kjel De Hertog 4de 5150 Marseille

Na de zege van Pieter Heemeryck in de 5150 van Zurich vorige week leek ook zijn ploegmaat Kjel De Hertog op weg naar een stunt in de 5150 van Marseille. Vorig jaar werd de LTTL-Oilservice atleet er nog achtste, terwijl kopman Frederik Van Lierde tweede werd. Nu schoof Kjel heel wat plaatsen op. Tot een paar kilometer van het einde liep hij nog in een podiumpositie, maar hij kwam uiteindelijk 14 seconden te kort. Voor De Hertog was het een topweek, na een tweede plaats in Kapelle Op Den Bos afgelopen dinsdag.

Kjel De Hertog kwam in Marseille samen met Julien Fort als eerste uit het water na 1500 meter zwemmen. Op de fiets liet hij Fort al snel achter zich. In de 40 km fietsen, net zoals in Zurich en de andere 5150 wedstrijd was het een non-drafting triatlon, kwam alleen wereldtopper Karl Shaw aan De Hertog voorbij. In de tien kilometer lopen kwam de overtuigende zege van de Brit niet meer in gevaar. Arthur Horseau en Toumy Degham kwamen nog voorbij Kjel gelopen. Kjel werd in 1u57’35 vierde, op 14 seconden van de bronzen Degham.

Kjel De Hertog zwemmen 5150 Marseille

De Hertog was in de wolken. “Mijn eerste hoogtestage samen met Jelle Geens heeft vruchten afgeworpen. Dinsdag ging het al goed met een tweede plaats in Kapelle Op Den Bos. En in Marseille was ik meer dan tevreden met een vierde plaats. Met dank aan mijn topteam LTTL-Oilservice,” aldus Kjel.

Hans Fauvart werd tweede bij de M55 in 2u26’44.

Uitslag 5150 Marseille