Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers nu al zeker van deelname aan Hawaii
Nieuws

Tine Deckers nu al zeker van deelname aan Hawaii

Tine Deckers Bike pose

Tine Deckers is voorlopig de eerste Belgische triatlete die zeker is van deelname aan het WK in Hawaii. Over vier dagen wordt het eerste deel van de KPR, de Kona Pro Ranking, afgesloten en aangezien er ondertussen geen wedstrijden meer zijn, levert haar huidige 33ste plaats een definitieve kwalificatie op voor het WK Ironman op 10 oktober in Hawaï. De Leuvense heeft haar selectie te danken aan een sterk internationaal voorjaar. Ze pakte drie keer de vierde plaats, in de halve Ironmans van Mallorca en Barcelona en in de volledige Ironman van Brazilië. In het EK Ironman in Frankfurt eindigde ze als zevende.

De vrouwen vechten een stevige strijd uit met de WTC voor meer startplaatsen in Hawaii. Nu hebben de vrouwen er 35 terwijl bij de mannen 50 profs mogen starten. Naast de eerste 35 van de KPR komen ook al een paar rechtstreeks geselecteerde atletes aan de start (onder andere ex-winnaressen en de zogenaamde Continental Champions). De eerste 28 plaatsen worden over 4 dagen toegewezen. Tine staat 33ste, maar voor haar staan 6 dames die al een rechtstreeks ticket voor Hawaii hebben. Dat betekent dat ze als 27ste van de 28 zeker is van deelname in Hawaii. De Leuvense atlete is de eerste en vooralsnog enige Belgische pro vrouw die zich voor het WK 2015 kwalificeert. In 2009 en 2011 eindigde Tine als twaalfde in Hawaï, de beste prestatie ooit van een Belgische vrouw op het WK. Ook dit jaar gaat ze voor een plaats in de top-15.

Deelnemen in Kona was Tines hoofdoel voor 2015. Ze is dan ook in haar nopjes: “Ik ben zo blij dat ik mijn slot heb gepakt. Het is een verdiende beloning voor een zwaar seizoen. Ik begon aan 2015 met het wegwerken van de trainingsachterstand die ik opliep in de vijf maanden dat ik terug ging werken in 2014. Mijn eerste wedstrijd van het seizoen ging de mist in door ziekte. Sindsdien heb ik solide resultaten neergezet terwijl ik systematisch toewerkte naar mijn vertrouwde vorm. Nu ik mijn Kona slot veilig heb gesteld, rest me genoeg tijd om rustig voor te bereiden. Fietskilometers inhalen, verder aan mijn zwemmen werken,… er ligt veel werk op de plank maar er is ook veel om naar uit te kijken. Kona, here I come!” Een meer uitgebreide reactie van Tine vind je op haar site.

Tine zal in haar voorbereiding op Kona deelnemen aan een aantal wedstrijden. Als ze zich kwalificeert voor het WK Ironman 70.3 (halve afstand), trekt ze in augustus naar Zell am See. Als dat niet het geval is, wordt het de Ironman 70.3 Vichy of de Ironman 70.3 Budapest. Daarnaast staat de Carglass Cologne Triathlon begin september op het programma.

Sofie Goos is de tweede Belgische op de KPR. De Uplace BMC triatlete staat momenteel 55ste. Vorig jaar kwalificeerde ze zich ook op het nippertje door 2de te worden in de Ironman van Kopenhagen. Daar trekt ze op 23 augustus opnieuw naar toe, maar ze zal om zich nog te kwalificeren beter moeten doen dan vorig jaar en met winst de volle 2000 punten opstrijken en hopen dat er voor haar geen zware puntenpakkers meer komen.

Bij de mannen is haar ploeggenoot Bart Aernouts al zeker van de kwalificatie met een 7de plaats in de KPR (4de zelfs als je de al gekwalificeerden Frodeno, Kienle en Frederik Van Lierde niet meetelt). Ook Marino Vanhoenacker mag starten in Hawaii door zijn zege in Brazilië. Hoewel hij vorig jaar na het WK claimde dat het zijn laatste keer Kona was geweest, heeft hij nog niet definitief “Nee” gezegd tegen zijn Hawaii-slot. Wordt dus zeker nog vervolgd. Joerie Vansteelant is de vierde Belg op de KPR bij de mannen. Hij staat 130ste met 1055 punten. Naast een topprestatie in Maastricht zal hij nog een tweede topresultaat voor 23 augustus moeten neerzetten om alsnog richting Hawaii te kunnen. Dan wordt de definitieve KPR opgemaakt.