Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste triatlonmedailles op Special Olympics
Nieuws

Eerste triatlonmedailles op Special Olympics

Special Olympics Triatlon

Op dit moment worden in Los Angeles de World Summer Games van de Special Olympics gehouden. Dit weekend was er een primeur want voor de allereerste keer stond triatlon als sport op het programma. In België wordt er al sinds 2010 aan G-triatlon gedaan en op de Nationale Spelen van de Special Olympics stond triatlon al wel op het programma, maar met de drie sporttakken gespreid over verschillende dagen. Op de Europese Spelen in Antwerpen ontbrak triatlon vorig jaar nog als sport, maar dat zal in de toekomst mogelijk veranderen nu de World Games een eerste en succesvolle triatlon hielden. De deelnemers, voor het overgrote deel Amerikanen, moesten 800 meter zwemmen, 18 km fietsen en 5 km lopen.

Noah Dellas en Florencia Barranque pakten de eerste gouden medailles. 12 mannen en 6 vrouwen haalden de finish. Onder hen geen Belgen. Nochtans wordt er al jaren promotie gemaakt in eigen land met de G-triatlons, een initiatief van Avalympics. Onder andere in Geel en Retie waren er al een paar succesvolle triatlons voor atleten met een verstandelijke beperking, een psychische beperking, autisme spectrum stoornissen en eventueel een motorische beperking. Zondag 6 september staat de G-triatlon van Balen op het programma tijdens het BBBT-event aan sportcentrum de Bleukens in Balen. Meer info vind je op de site van Triamo en Avalympics.

En hier kan je nog eens nagenieten van de G-triatlon van 2010 in Geel, die toen door het te koude zwemwater omgevormd werd tot een duatlon: