Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maya Kingma: eerste wedstrijd, eerste zege
Nieuws

Maya Kingma: eerste wedstrijd, eerste zege

Maya Kingma Duitsland podium

Maya Kingma is terug! De Nederlandse beloftevolle atlete werd begin 2015 door het Belgische SMO-Specialized team aangetrokken om de vrouwenploeg voor de T3 Series te versterken. Maar een aanslepende enkelblessure hield Maya uit competitie. Tot vorig weekend. In de Kindelsberg Triathlon in Duitsland knoopte Maya opnieuw aan met de competitie en het leverde meteen een eerste overwinning van het seizoen op. Ze won de korte sprinttriatlon in 1u08’55 en was daarmee bijna twee minuten sneller dan Daniela Zoll en Caprice Löhr. Een opsteker voor de jonge Nederlandse die hoopt om in Lille aan de start te staan van de finale van de T3 Series.

Maya Kingma Duitsland lopen

“Afgelopen zondag was het zover, mijn eerste wedstrijd van het seizoen,” vertelt Maya. De Kindelsberg Triathlon in Duitsland was een mooie testwedstrijd, maar ik was toch wel aardig zenuwachtig. De 560 meter zwemmen ging prima, de wissel die daarop volgde, durf ik oprecht mijn slechtste wissel te noemen, maar het fietsen ging weer goed. Daar besefte ik dat ik echt weer zelf aan het racen was en daar kon ik van genieten. Daarna moesten we nog 5 km lopen met een stevige, onverharde klim en een verharde afdaling. Dat zou best wat van mijn enkel vragen, maar nu, twee dagen later, is het enige wat ik heb gevoeld de spierpijn in mijn kuiten. Mijn enkel heeft het goed gehouden en zo kwam ik als eerste over de finish. Een eerste wedstrijd waar ik zeker tevreden over ben,” aldus Maya.

Uitslag triatlon Duitsland