Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bailey zorgt voor de “finish van het jaar”
Nieuws

Bailey zorgt voor de “finish van het jaar”

Triatlon is en blijft een inspirerende sport en we maakten door de jaren al veel mee: de wereldtitel van Marc Herremans in 2006 bij de paratriatleten in Hawaii, de finishes van Wielemie Marieke Vervoort in de 70.3 van Antwerpen, het geweldige Rennen Voor Twee tijdens de triatlon van Oud-Gastel… Maar van dit moment werden we weer even helemaal stil. De achtjarige Bailey Matthews verovert de harten op de sociale media na zijn schitterende finish in de Castle Howard Triathlon in Engeland. Bailey lijdt aan Cerebrale Parese of hersenverlamming. Maar dat weerhield hem er niet van om mee te doen aan de starter sprint triatlon over 200 meter zwemmen, 13 km fietsen en 2,5 km lopen. Die legde hij af met zijn loopwagentje, maar voortgestuwd door het enthousiaste publiek duwde hij dat hulpmiddel in de laatste rechte lijn opzij om al lopend te finishen. En ondanks twee valpartijen zette Bailey door en zorgde hij voor een waar kippenvelmoment…

Bailey Matthews Castle Howard Triatlon