Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Herentals Duatlont… en wij ook
Duathlon

Herentals Duatlont… en wij ook

Herentals duatlon

Herentals is bezig aan een lang feestweekend. Onder de noemer van “Herentals Feest Fietst” was er donderdag eerst al het lekker drukke Na-Tour criterium. Daarnaast is er ook nog onder andere Herentals Loopt, maar het hoogtepunt voor ons volgt vanmiddag, vrijdag 31 juli. Dan wordt om 16u30 de tweede editie van Herentals Duatlont op gang geschoten aan de Vest. Het DCM-Heylen Vastgoed triatlonteam, dat hun schouders onder deze organisatie zet, kan opnieuw op een mooi deelnemersveld rekenen, met naast een aantal toppers ook de hoofredacteur van deze site aan de start.

Onder de meer dan 150 starters wordt het uitkijken naar de strijd tussen de (zomer)duatleten Gert Van Poucke en Glen Laurens en de mannen die vooral hun pluimen al verdiend hebben in de winter. Met Rik Thijs (winnaar 2014), mountainbiker Micha Van den Eynde en ex-Hel-winnaar Tony Goossens moet je altijd rekening houden. Bij de outsiders zien we nog enkele leden van de plaatselijke atletiekclub (AC Herentals) op het wedstrijdblad staan. Zij schuiven vermoedelijk Vincent Bierinckx als kopman naar voren, maar ook Tom Van Rooy wordt gezien als een afwerker binnen dit blok.

In de vrouwen wedstrijd verwachten we een sterke Maria Vranckx. Als ze de fietsproef goed verteert zullen er niet veel atletes in staat zijn haar loopkwaliteiten te evenaren. Deze Herenthoutse zal alleszins gemotiveerd zijn om vlak bij huis voor de overwinning te gaan. Ze moet dan wel afrekenen met ETZ-dame Deborah Ghyselen die in zowat alle duatlons waarin ze dit jaar startte op het podium stond. Zelf gaan we onze benen nog eens lekker opblazen in de eerste run, dan proberen op te rukken in de twee ronden fietsen om dan voortgestuwd door het publiek te sterven op de meet…

In de strijd bij de duo’s zal het duo Jo Prims (loper) en Rudi Bierinckx (fietser) voorin trachten mee te schuiven. Het zal afwachten zijn wie er dan nog iets tegenin zal kunnen brengen. Er staan alvast enkele stevige teams aan de start die kunnen verrassen. Het belooft in Herentals een spannende strijd te gaan worden. Je bent welkom om voor ons te komen supporteren vanaf 16u30. Centrale gedeelte is de parking van de bibliotheek in Herentals. En nadien kan je nog nagenieten met live-optredens bij Herentals Feest op de Grote Markt.

Alle info vind je hier.