Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde: “Ik zou niet twijfelen als ik Bink was…”
Nieuws

Frederik Van Lierde: “Ik zou niet twijfelen als ik Bink was…”

Frederik Van Lierde is in Maastricht voor de gloednieuwe Ironman. Niet als deelnemer, wel als Ironman ambassadeur. Wij strikten de wereldkampioen van 2013 voor een kort interview, onder andere over zijn verwachtingen in Deinze, de opkomst van nieuwe Belgische talenten op de lange afstand, zijn deelname in Hawaii en we stelden hem de vraag of hij verwacht dat Marino Van Hoenacker ook naar Hawaii trekt. “We zullen het eind deze week wel weten, maar met zijn huidige vorm en prestaties… Ik zou niet twijfelen als ik Marino was,” vertelde Fre ons vlak voor hij twee age groupers mee op sleeptouw nam op het fietsparcours.

Frederik heeft duidelijk zijn zinnen gezet op Hawaii. “Ik ga er altijd voor een topprestatie. Dus liever een bepalende rol spelen en alles geven om te winnen dan op safe spelen en een afwachtende koers rijden,” vertelt hij. De media (vooral dan in België) verwacht veel van de ex-winnaar. Maar die druk voelt hij niet. “Vorig jaar had ik zeker geen last van die druk. En dit jaar kijkt de media vooral naar Frodeno en Kienle. Dat is prima, dan kan ik mijn eigen wedstrijd doen.”

Maar voor het zo ver is, trekt Frederik op 23 augustus eerst nog naar Deinze, in de hoop er Belgisch kampioen op de lange afstand te worden. “Ik hou er nog altijd van om in België te racen, dus ik kijk wel uit naar de wedstrijd in Deinze. En ja, ik hoop dat er een paar jonge gasten de wedstrijd hard maken. Pieter Heemeryck is stilaan aan het groeien op de lange afstand, maar daarachter is er bij de jongere garde nog werk aan de winkel,” vertelt de LTTL-Oilservice atleet nog.

Bekijk het volledige interview op onze Youtube-pagina.