Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vincent Bierinckx snelste loper in Herentals Duatlont
Duathlon

Vincent Bierinckx snelste loper in Herentals Duatlont

Herentals duatlon podium

De sprintduatlon van Herentals Duatlont van DCM-Heylen Vastgoed werd vrijdagmiddag beslist in het lopen. Al in de eerste run van 4 km zonderde een groepje zich af met daarbij topfavorieten Gert Van Poucke, Glen Laurens, Rik Thijs en Vincent Bierinckx. Tijdens de 20 km fietsen slaagde niemand er in om weg te geraken zodat de laatste 3 km, met twee passages op de Markt van Herentals tussen een massa volk, beslissend zouden zijn.

Vincent Bierinckx toonde zich de snelste loper. De militair is vooral bekend van het (veld)lopen, maar roert zich, zeker in het korte werk, regelmatig in de regionale duatlons. Hij haalde het voor Gert Van Poucke en Glen Laurens. Helleveeg Rik Thijs werd vierde.

De winst bij de dames was voor Sandy Drouard. Lotte Claes werd tweede, voor Maria Vranckx werd derde.

Onze hoofdredacteur had een betere dag dan in Kapelle Op Den Bos. Na een vrij goede loopproef kon hij aanpikken (en af en toe de kop overnemen) in een groepje van een zestal atleten. De tweede loopproef begon als vanouds wat krampachtig, maar voortgestuwd door de vele supporters zat er nog een snelle laatste ronde in. Hans werd 127ste in 1u15’59. 145 atleten haalden de eindstreep.

Uitslag herentals duatlon