Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marc Geerts terug van weggeweest in Berlare
Nieuws

Marc Geerts terug van weggeweest in Berlare

Marc Geerts Berlare 2015 wint

Zijn conditie was de laatste weken in stijgende lijn en zo ook zijn resultaten. Zaterdag viel voor Marc Geerts eindelijk weer eens alles op zijn plaats. De atleet van het Eindhovense Squadra-Kalas team deelde zijn wedstrijd perfect in, maar moest tijdens het lopen wel nog het onderste uit de kan halen om een sterke Alexis Krug te remonteren. De winnaar van de Hageland Powertriatlon van Aarschot twee weken geleden blijft teren op zijn sterke wittebroodsweken.

Alexis Krug Berlare 2015 zwemmen

Het is nog niet zo lang geleden dat Alexis Krug met zijn Anne Arnouts trouwde en het valt op dat de SMO-Specialized sinds 30 mei een sterke vorm etaleert. Ook in Berlare leek hij onderweg naar een overwinning nadat hij in het zwemmen voorsprong had genomen op een groepje met onder andere Ben Brems, thuisatleet Wouter Monchy, Pamphiel Pareyn en Marc Geerts. In de 45 km fietsen kon Krug de achtervolgers nog achter zich houden, maar in het lopen begon Geerts stelselmatig op te rukken.

Alexis krug Berlare 2015 fietsen

Ben Brems Berlare 2015 fietsen

Marc pakte zijn eerste overwinning van het seizoen. Alexis werd tweede en Eduard Verstraete zette nog een sterke loopproef neer en werd derde. “Ik kreeg stevige concurrentie vandaag in Berlare,” vertelde Marc. “Maar dankzij een goeie loopfinale ben ik nog voorbij Alexis Krug kunnen gaan en heb ik zo toch voor de 3de keer gewonnen in Berlare! Heel blij met mijn eerste zege van dit seizoen,” aldus nog winnaar Marc Geerts.

Eduard Verstraete Berlare 2015 loopt

Bij de vrouwen ging de zege naar de heroptredende Lies Maes. De WTT’ster moest flink in de achtervolging op een ontketende Karlien Claus.

Karlien Claus Berlare 2015 lopen

De jonge atlete kwam met een mooie voorsprong uit het water in haar allereerste kwarttriatlon ooit. De TDW-atlete fietste twee van de drie ronden aan kop maar zag dan een groepje van vier dames terugkomen, met onder andere Lies Vermont. In het lopen was Lies Maes de snelste, voor Veerle d’Haese. Karlien Claus werd nog knap derde.

Lies Maes Berlare 2015 fietsen

Veerle DHaese Berlare 2015 loopt

Lies Maes Berlare 2015 Wint

Foto's: Katrien Decru