Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veramme opnieuw top-10 op Alpe d’Huez
Nieuws

Veramme opnieuw top-10 op Alpe d’Huez

Frederic Belaubre Alpe d Huez 2015

Na twee keer een zevende plaats en vorig jaar een tiende plaats was Koen Veramme zaterdag alweer de beste Belg op de CD triatlon van Alpe d’Huez. TechnoKoentje werd 9de, netjes tussen toppers Marcel Zamora en Olivier Marceau in. Ook Erwin Vanderplancke en Joachim Wera lieten zich opmerken. Zij waren één van de weinigen die het tempo van Fred Belaubre konden volgen.

Frederic Belaubre was outstanding en ging van start tot finish aan de leiding in de 1,2 km zwemmen, 30 km fietsen en 7 km lopen. De Franse topper kwam als eerste uit het water, met in zijn spoor onder andere de jonge Belgen Erwin Vanderplancke en Joachim Wera. De youngsters moesten er in de klim van Alpe d’Huez al snel af. De Spanjaard Fernando Lopez kon het verschil nog tot een minuut beperken, maar hij kwam in het lopen ook niet meer dichterbij. Fred Belaubre won vlot in 1u50’13 voor de Spanjaard. Mathis Margirier werd derde. Wannes Swinnen kwam nog knap terug naar een 13de plaats en Erwin Vanderplancke werd 15de.

Bij de vrouwen behaalde Charlotte Morel een vlotte overwinning. Ze was na 2u05’40 bijna zes minuten sneller dan de nummer twee Justine Guerard. Stephanie Raymond zorgde even later voor een volledig Frans podium.

Uitslag Alpe d Huez CD 2015