Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Triatleten veroveren Hyde Park
Nieuws

TBT: Triatleten veroveren Hyde Park

P1020205

In deze Throwback Thursday keren we terug naar Londen 2012. Morgen is het exact drie jaar geleden dat we zelf getuige waren van het grootste triatlonevenement ooit. In Hyde Park kregen we meermaals kippenvel van de ongelofelijke sfeer die door 500.000 toeschouwers werd voortgebracht om Alistair Brownlee naar olympisch goud te schreeuwen. En wij schreeuwden mee, vooral ook voor Simon De Cuyper.

Dat was twee dagen na de knappe prestatie van Katrien Verstuyft. De Antwerpse werd 28ste in een wedstrijd die vooral de geschiedenis zou ingaan omwille van de nipte eindspurt tussen Nicola Spirig en Lisa Norden. Drie jaar later is Katrien nog steeds in de running voor een olympisch ticket in Rio.

Ook Simon De Cuyper hoopt er in Rio weer bij te zijn. En misschien moet hij het dan maar weer op dezelfde manier doen als bij de vorige olympiade. Toen kwalificeerde Le Rabbit zich pas erg laat met een wereldbekerzege in Mexico eind 2011. Met Jelle Geens en Marten Van Riel hebben we overigens nog twee sterke kandidaten voor 2016. Hoewel de olympische triatlon in Rio zich aankondigt als een spannende strijd met Gomez, Mola, Murray en Luis die het de laatste maanden met succes opnemen tegen de Brownlees, zal het moeilijk worden om in Brazilië het succes van de triatlon in Hyde Park te overtreffen, tenzij je natuurlijk alle zonnekloppers op Copacabana Beach meerekent… 🙂

Destijds brachten we zelfs twee artikels over de prestatie van Simon De Cuyper:

Simon De Cuyper 26e OS London

SimonDe Cuyper 26ste in Londen

En dit schreven we over Katrien Verstuyft:

Katrien Verstuyft 28e OS London

En aan het einde van 2012 volgde nog een uitgebreider relaas van onze avonturen in Londen in ons jaaroverzicht:

Het beste van 2012: 5 – London Calling