Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Josefien, Yannick en Nico klaar voor Sterke Peer
Nieuws

Josefien, Yannick en Nico klaar voor Sterke Peer

123athlon Stabroek

Zaterdag is het zo ver. Dan eindigt het eerste 123athlon project met de Sterke Peer Triatlon in Wuustwezel. Om 18u30 duiken Josefien, Yannick en Nico in het hopelijk frisse water van de vijver van het militaire domein voor 750 meter zwemmen. Ergens voor of rond de klok van acht uur hopen ze alledrie binnen te zijn. Ze zullen alleszins geschiedenis schrijven, want ze worden de allereerste 123athlonners die na acht weken intensieve training door Marc Herremans en Corrie Nuyes aan hun eerste sprinttriatlon deelnemen.

Gudrun is helaas met vakantie, dus zij kan nog twee weken langer nagelbijten. Voor haar staat de Mr. T in Gent op het programma op 23 augustus. Josefien en Yannick, die de smaak nu al helemaal te pakken hebben, gaan haar vergezellen aan de Blaarmeersen en rond de watersportbaan. De drie komen uit Barry Schrooyen’s lopersgroep van Sportoase Brasschaat en zagen de uitdaging om op acht weken tijd klaargestoomd te worden voor de Sterke Peer wel zitten. Enige probleem: geen van de drie kon deftig crawl zwemmen. Ondertussen hebben ze de techniek redelijk onder de knie en na twee openwatertrainingen de afgelopen week lijken ze volledig klaar voor hun letterlijke doop.

Nico had een minder sportieve basis. De combinatie van een job bij De Lijn, een bijverdienste als tuinier en een gezin maakte van sporten een bijzaak. Nico besloot echter de knop om te draaien en acht weken later is zijn conditie er met rasse schreden op vooruit gegaan. Hij heeft zich bovendien ontpopt tot een echte topper in het zwemmen, met een mooie techniek. Voor hem maakt het zelfs niet zo veel uit of er zaterdag met of zonder wetsuit gezwommen moet worden.

Ze leven met vertrouwen toe naar de wedstrijd, want ze hebben het trainingsprogramma rigoureus gevolgd (en soms iets te veel gedaan, maar dat mochten we niet zeggen tegen Marc) 😉

Ze zitten alle drie zaterdag strak in het pak, dus als je op de Sterke Peer drie afgetrainde atleten in een Z3R0D 3athlon.be-Sportoase trisuit ziet voorbijkomen, moedig ze dan extra hard aan. Wij wensen hen alvast veel succes toe.

Zo was het vorig jaar:

www.sterkepeertriatlon.be