Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Yvonne Van Vlerken
3quest

3quest: Yvonne Van Vlerken

HR1C3219

Te wensen heb ik niet veel meer, deze mooie sport heeft me alles gegeven

1. Yvonne, je bent lang geleden begonnen als duatlete en inmiddels sta je al jaren aan de wereldtop op LD triathlon. Wat zijn je mooiste herinneringen en wat heb je nog te wensen in je sportcarrière?

[dropcap]M[/dropcap]ijn mooiste herinneringen zijn zeker een paar wedstrijden waar ik het erg goed heb gedaan. De eerste die in me opkomt, is mijn eerste grote titel: het wereldkampioenschap duatlon in Fredericia, echt geweldig, daar begon het allemaal. Daarnaast denk ik met veel plezier terug aan mijn eerste volledige triatlon in 2007, de winst bij Challenge Roth, de dag dat alles voor mij veranderde… Mijn tweede plaats in Hawaii in 2008 was ook een dag om nooit te vergeten. Ik hoop dat ik in 2016 nog één keer echt alles kan geven op dit schitterende eiland. Nog één keer wil ik alles op alles zetten om hier te gaan knallen. Te wensen heb ik niet veel meer, deze mooie sport heeft me alles gegeven. Ik ben een zeer gelukkig en tevreden mens. Ik hoop nog een aantal jaren voorin in de wereldtop mee te kunnen draaien en heb dan al honderd ideeën wat ik allemaal wil doen. Stilzitten wordt het in ieder geval niet 🙂

KUT_1055

2. Je woont al een tijdje in Oostenrijk. Vanwaar de voorliefde voor Oostenrijk? En zien we je ooit nog terug in Nederland?

[dropcap]I[/dropcap]k was vroeger als klein meisje ook al helemaal gek op Oostenrijk, mijn paps is er zelfs geboren en we gingen er elk jaar op vakantie. Ik hou van die bergen er is niets lekkerders dan met je fiets zo snel als je kan die mooie bergen af te “sjoefen”… Dat gevoel scheef in de bocht te liggen, ooohhhh zalig. Ik ben hier gewoon mega gelukkig, de levenskwalitieit ligt enorm hoog en nee, ik kom enkel nog op bezoek in Nederland. Terugkomen? Ik kan het me niet voorstellen!

IM Maastricht Bestof 23

3. Denk je al over je triatlonpensioen en wat zijn je plannen na je actieve carrière?

[dropcap]O[/dropcap]h “goshies”, dat is veel te veel om op te noemen, ik heb zoveel plannen. Er is zoveel dat ik kan en wil doen. Dus ja, ik ben er wel al mee bezig. Ook al wil ik echt nog 4 of 5 jaar knallen, toch moet je een plan hebben voor het leven nadien. Ik blijf in ieder geval in dit sportwereldje, dat is zeker. Ik ga niets doen met coaching of zo, dat doet iedereen al. Daar heb ik geen zin in, ik wil altijd net even anders zijn dan andere 🙂 Ik vind Marketing helemaal geweldig en ben er ook echt wel een beetje trots op dat ik er ook goed in ben. Iets in deze richting sluit ik dus niet uit, we zien het wel 🙂

Yvonne Van Vlerken hawaii 2008

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

We hebben al vaak samen aan de start gestaan en ik vind het echt geweldig dat ze dit jaar naar zowel het WK in Zell-am-See als naar het WK in Hawaii mag, dus bij deze 3 vragen aan Tine Deckers:

  1. Tine, we hebben al veel wedstrijden samen gedaan en heb ik er enorm veel respect voor dat jij zo goed presteert op het allerhoogste niveau als mama. Kun je ons vertellen hoe jij je training en alles voor elkaar krijgt in combinatie met je zoontje Finn?
  2. Je gaat als enige Belgische dame naar Hawaii. Hoe ga je je voorbereiden, wat verwacht je van de race en wat zijn je doelen?
  3. Hoe lang ben je nu al inmiddels in deze mooie sport en hoe lang denk je dat je nog door wil gaan?
Foto's: Mario Vanacker (Maastricht), Ingo Kutsche (Roth), Jim Desitter (Hawaii)