Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coddens en Odeyn verdelen de buit in La Gileppe
Seppe Odeyn in de kopgroep in de mist van La Gileppe (foto: Arnaud Dely)
Duathlon

Coddens en Odeyn verdelen de buit in La Gileppe

Seppe Odeyn in de kopgroep in de mist van La Gileppe (foto: Arnaud Dely)
Seppe Odeyn in de kopgroep in de mist van La Gileppe (foto: Arnaud Dely)

Aan het stuwmeer van La Gileppe staat dit weekend de triptyque op het programma. Vrijdag begonnen de deelnemers aan de Orbea Trophy al met de joggings, zaterdag was er de duatlon en de cross triatlon. Zondag wordt er afgesloten met de olympische triatlon. In de wedstrijden op zaterdag was het Flemish Triathlon Team aan de winst. Ploegmaats Seppe Odeyn en Kris Coddens verdeelden de buit. Odeyn was de sterkste in de duatlon na een pittig gevecht met Alex Cellier. Kris Coddens ging van start tot finish aan de leiding in de crosstriatlon en bleef domineren.

De winnaars van de dag in La Gileppe (foto: Kris Coddens)
De winnaars van de dag in La Gileppe (foto: Kris Coddens)

Coddens verbaasde zichzelf toen hij na 500 meter zwemmen niemand voor zich zag. “Ik heb de cross triatlon van La Gileppe vlot gewonnen en tot mijn grote verbazing kwam ik zelfs eerst uit het water, al was het slechts 500m zwemmen, of zou die nieuwe Orca wetsuit van Seppe daar meer mee te maken hebben? Ik had graag nog wat tegenstand gehad van Tim Van Daele. Die kwam jammer genoeg te laat opdraven omdat hij dacht dat de start pas twee uur later was,” aldus een vrolijke Kris Coddens.

Podium Cross Triatlon La Gileppe (foto: Kris Coddens)
Podium Cross Triatlon La Gileppe (foto: Kris Coddens)

Kris won in 1u28’08 en had maar liefst zes minuten voorsprong op Gunnar Keitzel. Johan Goubau pakte de derde plaats. De Duitse Kristina Ziemons, vorige week nog winnares van de duatlon van Alpe d’Huez, was de snelste bij de vrouwen. Zij haalde het vlot voor Francoise Evrard. Amandine Nicolas werd derde.

 

 

La Gileppe Cross Triatlon 2015

 

Seppe Odeyn in de duatlon van La Gileppe (foto: Arnaud Dely)
Seppe Odeyn in de duatlon van La Gileppe (foto: Arnaud Dely)

Seppe Odeyn moest iets dieper gaan voor de overwinning in de duatlon. In de ochtendlijke mist zat Seppe in een kopgroep met onder andere Axel Van Liefferinge en Alexandre Cellier.  Vooral Alex zette een sterke wedstrijd neer en bleef constant druk zetten op Odeyn. Na 1u04’44 was Odeyn de sterkste, met slechts 25″ voorsprong op Cellier. Van Liefferinge werd derde, voor Damien Bethencourt en eerste belofte Matthias Steenwerckx. Arnaud Dely was eerste junior op de 6de plaats. Bij de vrouwen won de verrassende Gaby Andres van SCB Tri. Zij haalde het voor Delphine Thirifays en Virginie Loyer.

La Gileppe Duatlon 2015