Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK 70.3: Brons voor Alexandra The Great
Nieuws

EK 70.3: Brons voor Alexandra The Great

Alex Tondeur brons Wiesbaden

In Wiesbaden heeft Alexandra Tondeur zondag voor een enorme stunt gezorgd. Alexandra The Great verkeert al een tijdje in een bloedvorm en op het Europees Kampioenschap 70.3 Ironman vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Alex deelde haar wedstrijd perfect in en in de laatste 7 km van de halve marathon stormde ze voorbij Natascha Schmitt naar een schitterende derde plaats. Bij de mannen waren er een 10de en 11de plaats voor België.

Tondeur kwam pas na 29′ als 14de dame uit het water na 1,9 km zwemmen. Tijdens de 90 km fietsen rukte onze landgenote snel op naar de 4de plaats. Vooraan knokten de Duitse Anja Beranek en de Deense Camilla Pedersen voor de overwinning. Pedersen was de snelste loopster en pakte de Europese titel (in 4u36’04) voor Beranek. Achter hen kreeg Tondeur halverweg de 21 km lopen de Duitse Natascha Schmitt in het vizier. Onze Urban Tri Sports atlete kon nog versnellen en werd schitterend derde in 4u43’14.

Stenn Goetstouwers had een goed zwemnummer, net zoals Pieter Heemeryck, samen begonnen ze vooraan in het fietsen, maar Pieter viel al snel weg. Goetstouwers nestelde zich in de tweede achtervolgende groep die in strijd was voor de negende plaats. Met een degelijke halve marathon liep Stenn naar een mooie tiende plaats in 4u15’48. Michael Van Cleven moest meer dan twee minuten prijsgeven in het zwemmen, maar rukte dan op tijdens de 90 km fietsen. Hij miste maar net de aansluiting met de grote groep van Stenn, maar kwam na een goede halve marathon nog sterk terug op Stenn. In 4u16’21 werd hij 11de.

Boris Stein werd Europees kampioen. De Duitser pakte zijn grootste overwinning ooit voor zijn landgenoot Andreas Raelert. Het brons was voor de Zwitser Ruedi Wild.