Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys verrast zichzelf in Lommel
Ruben Geys wint voor 2de jaar op rij (foto: Katrien Decru)
Nieuws

Ruben Geys verrast zichzelf in Lommel

Ruben Geys wint voor 2de jaar op rij (foto: Katrien Decru)
Ruben Geys wint voor 2de jaar op rij (foto: Katrien Decru)

De kwarttriatlon van Lommel leek op een strijd tussen Willem Brems en Adam Lambrechts uit te draaien. De twee hardrijders bouwden een mooie voorsprong uit tijdens de 40 km fietsen, maar thuisfavoriet Ruben Geys zette nog een sterke loopproef neer en verraste zichzelf door voor het tweede jaar op rij te winnen voor eigen volk. Bij de dames tankte Stefanie Adam een verdiende dosis vertrouwen met een deugddoende zege.

Stefanie moest afrekenen met een sterke Sandra Wassink-Hitzert. De Nederlandse had twee zware trainingsweken achter de rug, maar slaagde er niettemin in om in de 1500 meter zwemmen (zonder wetsuit!) samen met Kaat Van Eynde een gat van 1 minuut te hebben op Adam. Die zette al snel orde op zaken in het fietsen en nog voor halfweg ging de SP&O atlete aan de leiding. Met een voorsprong van ruim twee minuten op Wassink-Hitzert en de naar de derde plaats opgerukte Marjolein Truyers liep Stefanie vlot naar de overwinning.

“Nochtans was ik er niet gerust op,” vertelde Stefanie ons, “maar ik had wel een goed gevoel in het lopen vandaag. De laatste weken had ik weinig gelopen door een blessure aan mijn voet. Ik weet nog altijd niet goed wat er precies aan de hand was, maar vandaag voelde het allemaal prima aan. Dit is dan ook een serieuze mentale opsteker voor mij,” aldus Stefanie.

Sandra Wassink-Hitzert (foto: Katrien Decru)
Sandra Wassink-Hitzert (foto: Katrien Decru)

Sandra Wassink-Hitzert werd tweede. “Meer zat er vandaag niet in. Na die twee zware trainingsweken kon ik vandaag niet beter. Bovendien was Stefanie bijzonder sterk op de fiets,” aldus Sandra. Birgit Massagé zorgde voor een compleet Lommels feestje door nog naar de derde plaats te lopen. Marjolein Truyers werd vierde.

Bij de mannen gaf Stef Verachtert het tempo aan in het zwemmen. Samen met Willem Brems, Adam Lambrechts en Tom Havekes kwamen ze met een kopgroep van vier uit het water, met ruim een minuut op Daan Pex. Daarachter volgde een groepje met Tim Brydenbach en Tom Suetens. Iets verderop, op 2’25 volgde Ruben Geys.

Willem Brems als 2de uit het water in Lommel (Foto: Katrien Decru)
Willem Brems als 2de uit het water in Lommel (Foto: Katrien Decru)

In Lommel mocht er niet gestayerd worden zodat eerst Tom Havekes en in de slotfase ook Stef Verachtert moesten lossen. Brems en Lambrechts reden samen de wissel in en Willem Brems kwam na 1 ronde lopen alleen aan kop door. Met een voorsprong van 1’15 op Ruben Geys leek het toen al een spannende strijd te gaan worden. Geys stoomde door en kreeg de winnaar van Eupen van vorige week op 2 km van de streep te pakken.

“Ik had dit nooit verwacht,” reageerde Ruben. “Ik merk in het zwemmen nog altijd de achterstand die ik heb sinds mijn schouderblessure. In het fietsen zijn we niet echt dichterbij gekomen en ik begon zelf al vrede te nemen met een mogelijke podiumplaats. Maar het publiek stuwde me vooruit en toen ik Willem voor me zag, heb ik alles gegeven. Nooit gedacht dat ik hier opnieuw zou kunnen winnen, dus dit is wel een super gevoel,” aldus winnaar Ruben Geys.

Marc Geerts (Foto: Katrien Decru)
Marc Geerts (Foto: Katrien Decru)

Willem Brems pakte de tweede plaats. Achter hem liep Marc Geerts nog naar de derde plaats na een sterke loopproef.

In de sprinttriatlon was thuisatleet Joery Wouters de sterkste. Hij haalde het voor zijn Deluplast-Alphawoolf ploegmaat Laurens Verluyten en Brecht Reynders. Bij de dames was Lone Meertens de sterkste voor Karlien Claus en Jessy Wouters.

Lommel 2015 Kwart