Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon De Cuyper: “Geheime wapen Kjel De Hertog”
Nieuws

Simon De Cuyper: “Geheime wapen Kjel De Hertog”

Simon De Cuyper finish Riga

Een Belg op het podium van een internationale OD triatlon is geen alledaags gebeuren en dus was het zondag genieten van de mooie derde plaats van Simon De Cuyper in de ETU Europabeker. Drie dagen later vertelt Simon uitgebreid over zijn puntenjacht in Riga. “Het was reeds van 2011 geleden dat ik nog eens van start gegaan was in een Europabeker. Op jacht naar punten (itu-points) voor de wereldranking trok ik dit weekend samen met Kjel De Hertog richting Riga (Letland). Last minute vervoegden enkele grotere namen de startlijst (onder andere Alexander Bryukhankov, 7e OS Londen) waardoor mijn doelstelling om zoveel mogelijk punten te scoren uiteraard ietsje moeilijker werd.”

Simon De Cuyper Riga start

“Gelukkig had ik zelf ook een geheim wapen in de strijd, en ging Kjel De Hertog zijn race afstemmen op mij. Zijn opdracht was om tijdens het fietsen het gat op de kop van de race te dichten. Om me in een zo goed mogelijke positie af te zetten voor de run. Dergelijk teamwork wordt door de grote landen wel vaker gespeeld en ikzelf wist dat Kjel hiervoor de perfecte man is.

Kjel De Hertog Riga

Het scenario voltrok zich zoals we gehoopt hadden, na 15km fietsen waarin Kjel zijn tellertje nauwelijks onder de 400watt zakte sloten we aan bij de kop van de race. In de laatste kilometer van het fietsen zette hij me perfect af voor de tweede wissel. Nu stond ik er alleen voor om het teamwork af te maken.

Bryukhankov maakte zijn favorietenrol waar en stormde in zijn gekende stijl direct weg van de rest van het pak. Hierachter was het een heel stuk spannender voor de overige medailles. In de eerste loopronde moest ik zelf ook drie man laten lopen en liep ik op plaats 5. In de tweede ronde kon ik me terug in de race knokken en aansluiting maken bij het trio voor me, waar op dat moment de derde man moest lossen. Ondanks nog enkele uitvalspogingen draaide het uit op een spurt, waarin ik de duimen moest leggen voor Syutkin (UKR) maar wel Turbayevskiy (RUS) kon afhouden.

Simon De Cuyper wissel Riga

Na een gemist voorjaar was ik de voorbije maanden weggezakt op de wereldranking, het grootste probleem dat dit met zich meebrengt is het verliezen van startrecht op de “grote” races. Dankzij mijn prestatie vandaag ben ik terug gestegen tot plaats 82 op de huidige wereldranking, waarmee ik hopelijk terug voldoende hoog sta om op 19 september te kunnen starten op de WTS Grand Final (het WK). Dus missie geslaagd en nog eens extra dank aan Kjel!”