Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ninke Meynen: “London Triathlon is een echte aanrader”
Nieuws

Ninke Meynen: “London Triathlon is een echte aanrader”

Ninke Meynen Londen 2015 1

Met 13.000 deelnemers en een veelvoud aan toeschouwers is de London Triathlon zowat de grootste van de wereld. Sinds 2012 met de olympische triatlon in Hyde Park weten we hoe populair de sport is in Groot-Brittanië. Onze landgenote Ninke Meynen trok dit jaar naar East-London om er in het Victoria Dock 1500 meter te zwemmen, 40 km te fietsen van Beckton Park naar South Bromley en dan 10 km te lopen met drie rondjes langs het Excel Building. Ze kwam terug met een unieke ervaring en een leuk wedstrijdverslag:

“Zaterdag 8 augustus nam ik deel aan de grootstbezette triatlon van de wereld, The London Triathlon. Doordat ik vorig jaar was gaan kijken naar de elite, wou ik er nu gewoon zelf staan! Welgeteld 13.000 deelnemers zouden over verschillende afstanden starten en ik was er één van bij de Olympic distance. Ik stapte s’ ochtends de fiets op en reed richting het parcours, licht verkeerd maar wel nog op tijd. In de wisselzone was het ieder voor zich een plaatsje uitkiezen en iedereen kreeg ongeveer 30 centimeter plaats.

h2slondon_06

Met behoorlijk veel stress en zonder al te hoge verwachtingen, mochten alle 335 vrouwen verzamelen in de startbox. Start gegeven en ik knalde uit het pak met één andere dame. Met haar te moeten laten voorgaan verzekerde ik mijn tweede zwempositie en maakte ik een mooi gat op de achtervolgsters. Deze positie kon ik ook op de fiets, non-stayer, nog blijven vasthouden, eveneens door de snelle wissel die ik maakte tussen zwemmen en fietsen (vierde T1 tijd met mannen erbij). Al leek het soms wel een stayer wedstrijd omdat we met zoveel op het licht heuvelig parcours reden.

Ninke swim exit Londen 2015 3

Na een tweede vlotte wissel kon ik aan het lopen beginnen. Iets waar ik niet tevreden over ben en kan zijn. Na dit laatste onderdeel afgewerkt te hebben kwam ik dan uiteindelijk derde over de meet. Totaal onverwacht na vier maanden Peru mag ik wel super trots zijn op mezelf. Het was een enorme ervaring deel te nemen aan deze grote triatlon. De naam heeft al snel hoge verwachtingen maar het is een aangename wedstrijd voor atleten van elk niveau.

Ninke Meynen Londen 2015 2

Zondag stonden er nog wat wedstrijden op het programma. Eveneens de Olympic distance zonder en met tijdslimiet. Ook ik was van de partij maar dit keer als supporter samen met Nele. Dieter Moens en Dimitri Van Antwerpen zouden deelnemen aan de sub2u30 en dit moest ik vanaf de eerste rij volgen. Ook voor de heren was het de eerste keer dat ze deelnamen aan deze wedstrijd. Na 2u8min47sec kwam Dieter als 13e de finish over gesneld. Even later bereikte ook Dimitri de eindmeet. Op zondag was er een iets anders parcours uitgestippeld maar werden deze wedstrijden uiteindelijk wel in de uitslag samen gezet. Trots kon ik een 50ste (4e in de categorie F20-24) plaats op mijn naam schrijven van de 786 deelneemsters.

h2slondon_02

De triatlon, die doorging in East London, was niet ver van het centrum wat dus makkelijk bereikbaar is. Helaas lagen er geen bekende bezienswaardigheden op het parcours maar daarom was het niet minder leuk. Ook voor de meegereisde supporters was het aangenaam kijken.”