Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Wereldkampioen voor eigen volk
Nieuws

TBT: Wereldkampioen voor eigen volk

joerie_geel.jpg

In dezelfde week van de aankondiging van zijn afscheid als topsporter wijden we deze Throwback Thursday graag aan Joerie Vansteelant. Exact dag op dag 7 jaar geleden publiceerden we zijn wedstrijdverslag van een wel heel bijzondere wedstrijd. In Geel behaalde hij voor eigen volk zijn tweede van uiteindelijk 8 wereldtitels. We herinneren ons nog een zeer emotioneel moment, Joerie op het podium aan de micro met naast ons een levensgrote banner van zijn toen pas overleden broer Benny. “We werden vandaag met zijn tweeën wereldkampioen,” vertelde Joerie toen aan een uitzinnig publiek.

Opnieuw was het een Portugees, net zoals in 2004, toen Benny in Geel wereldkampioen werd op de korte afstand, die spaken in de wielen van de Belgen probeerde te steken, maar Joerie was oppermachtig en won. Het is één van die gekoesterde herinneringen in een rijkgevulde topsportcarrière. Jammer dat die in 2015 al moet eindigen, jammer ook dat hij genoodzaakt werd de laatste jaren alles op triatlon te zetten, één van de nagels aan de doodskist van de duatlonsport in België.

Gelukkig proberen ze het Run Bike Run format in West-Vlaanderen nieuw leven in te blazen, met het Westvlaams duatloncircuit en binnenkort het BK Sprint in Torhout, tijdens de Memorial Benny Vansteelant. U kan zich overigens nog volop inschrijven voor de herdenkingswedstrijd van Mister Duathlon!

Dit is wat Joerie destijds als wedstrijdverslag schreef:

Twee keer wereldkampioen

En Jim De Sitter had nog een interview met de wereldkampioen:

Interview Joerie Vansteelant

En in hetzelfde weekend brachten we het verhaal (met dank aan Willy Goossens die toen ook al ruimschoots aandacht had voor de age groupers) van de schoonbroers uit Hasselt die bijna samen op het podium stonden, ware het niet dat één van hen zijn eerste zwarte kaart genegeerd had:

Hasseltse schoonbroers even samen op het podium