Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Steelandt rondt ploegenspel ETZ mooi af in Halle
Victor Steelandt (foto: Johan Tack)
Duathlon

Steelandt rondt ploegenspel ETZ mooi af in Halle

Victor Steelandt (foto: Johan Tack)
Victor Steelandt (foto: Johan Tack)

ETZ was vrijdagavond opnieuw oppermachtig in de duatlon van Halle. Met meer dan 180 deelnemers is de recreatieve sprintduatlon één van de hoogtepunten van het seizoen in een sport die het elders zo moeilijk heeft om volk aan te trekken. Tussen die deelnemers een aantal toppers, die elkaar geen duimbreed voorsprong gunden in de eerste run. Van de zeven koplopers waren er bovendien vier van het Energy Team Zuidwest. Ook bij de dames werd de wedstrijd gemaakt door twee Wevelgemse atletes.

Deborah Ghyselen en de wederoptredende Kim Nulens gingen er in de eerste 3,3 km vandoor. Nulens mist nog competitieritme en halverwege de 32 km fietsen moest de Hasseltse haar ploeggenote laten gaan. Ghyselen ging onbedreigd naar de zege en won met ruime voorsprong op Kim. Soetkin Vertenten was de beste van de rest en werd derde.

Bij de mannen legden Angelo Vandecasteele en Julien Brazy een hoog tempo op vooraan. Brazy kreeg zijn ploegmaats Victor Steelandt, Gert Van Poucke en Jan Vervaet mee. Ook de TRIGT’ers Francois Humblet en Alex Cellier sloten aan bij de kopgroep. In de vier ronden fietsen moest de heroptredende Vervaet al snel de kopgroep laten gaan. ETZ speelde het ploegenspel slim en toen de Fransman Steelandt in de aanval trok stopten Brazy en Van Poucke voorbeeldig af. In de slotronde hielden de anderen de benen stil zodat een grote achtervolgende groep onder impuls van Bert De Waele, die beste veteraan zou worden, alsnog kwam aansluiten. Dat gebeurde op een minuut van de Franse leider.

In de slotrun van 2 km werd Steelandt niet meer bedreigd. Hij won de duatlon van Halle. In de prestigestrijd om het zilver klopte Gert Van Poucke kampioen Francois Humblet. Angelo Vandecasteele werd vierde voor Julien Brazy en was ontgoocheld. “ETZ was te sterk vandaag. Jammer dat het ploegenspel zo gespeeld wordt. Ik heb nog met Humblet overlegd om samen in de tegenaanval te gaan, maar met het afstoppingswerk van Julien en Gert had dat geen zin. Dat doet overigens niets af aan de prestatie van Victor Steelandt. Hoe hij wegreed, dat was indrukwekkend. Hij was vandaag absoluut de beste fietser. Ik ben nog blij met de vierde plaats, alweer een mooi resultaat in mijn eerste duatlonseizoen,” aldus de Atriac-atleet.

Bij de mannen mocht Koen Lintermans alsnog op het podium, naast Sander D’Hoedt bij de beste Hallenaars. “Het is nochtans dankzij mijn supporters dat ik van start ben gegaan, want ik zag het even niet zitten nadat ik in de opwarming onderuit ging op de fiets door een gevaarlijk manoeuvre van een andere weggebruiker. Mijn knie was wat gezwollen, maar uiteindelijk ging het. Ik ben nog blij met een 14de plaats in dit topveld,” aldus Koen.

Uitslag Halle