Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deldaele nu wel, Heemeryck op weg naar record
Nieuws

Deldaele nu wel, Heemeryck op weg naar record

Charlotte Deldaele Inge Couck Izegem 2015

Charlotte Deldaele toonde in de vorige jaren al een paar keer haar aanvalslust in Izegem, maar in de 25ste Callant verzekeringen kwarttriatlon van Izegem zette ze een perfecte wedstrijd neer. Charlotte deed het thuispubliek ontploffen met een indrukwekkende zege. Alleen in de battle of the sexes moest ze het onderspit delven tegen Pieter Heemeryck. Die won voor de vierde keer op rij in Izegem en komt zo dicht in de buurt van het record van Frederik Van Lierde.

Van Lierde won vijf keer op rij in Izegem. Pieter had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. “En ik wil volgend jaar terugkomen om dat record te evenaren, dat is toch wat speciaals. Maar eerlijk gezegd, had ik toch liever vorige week in het EK 70.3 in Wiesbaden een sterke wedstrijd neergezet,” aldus Pieter. Hij moest in Izegem afrekenen met de nummer 10 van Wiesbaden, Stenn Goetstouwers.

Stenn kwam samen met Pieter Heemeryck en thuisatleet Hannes Callebaut uit het water, op een halve minuut van leiders Peter Denteneer en Kjel De Hertog. Callebaut kon het fietstempo niet volgen en Heemeryck, De Hertog en Goetstouwers reden ook al vrij snel van Denteneer weg. Die bleef solo in achtervolging, net zoals David De Grooff. Maar de een twee eenzaten slaagden er niet in om dichterbij te komen en dus gingen we met drie leiders de 10 km lopen in. Heemeryck ontbond meteen zijn duivels en éénmaal Goetstouwers op meer dan een minuut was een vierde opeenvolgende zege binnen. Goetstouwers pakte een week na zijn 10de plaats op het EK 70.3 het zilver. Denteneer kwam in de slotronde nog voorbij aan Kjel De Hertog, maar de Oilservice-atleet sloot een goede periode af met een mooie vierde plaats voor David De Grooff.

De watertemperatuur bedroeg 23,1 graden in Izegem en dus moest er zonder wetsuit gezwommen worden. Dat was in het voordeel van Charlotte Deldaele. Na 1500 meter zwemmen kwam ze met anderhalve minuut voorsprong op de heroptredende Ine Couckuyt uit het kanaal. Sara Van de Vel volgde al op 2’45 en Xenia Luxem verloor meer dan 4′. Daar waar de voorgaande jaren Charlotte de concurrentes zag terugkomen in het fietsen, hield de EFC-ITC atlete voor eigen volk deze keer stand. De verschillen bleven ongeveer status quo, ook bij het begin van het lopen. En dus stormde Charlotte Deldaele naar één van haar mooiste overwinningen ooit.

Ine Couckuyt miste nog wat competitieritme en zag de snellere loopsters Sara Van de Vel en Xenia Luxem met de andere podiumplaatsen aan de haal gaan, maar ze werd wel mooi vierde.

Izegem 2015 Kwart

In de sprinttriatlon eerder op de dag won Tim Van Hamme. Hij deed een “Koen Verammeke” en kwam zich eens testen op het kortere werk, en mét succes. Mede-Atriacer Dieter Boeye klopte Glenn Van Hout in de spurt.

Izegem 2015 Achtste

Omdat het de 25ste jubileumeditie was, waren er nog speciale prijzen voor de 25ste finisher overall. Dat werd Ward Vande Capelle. Ook was er een wetsuit voorzien voor de 25ste EFC-ITC’er en daarvoor kregen we een mooie ontknoping met Tom Kerkhof die net voor de streep besloot om nog even te surplacen, nog twee ploegmaats voor zich liet en dan met een big smile de Grote Markt in Izegem in lichterlaaie zette…