Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veramme verslaat weersomstandigheden in Namen
Koen Veramme wint in Namen (foto: Marc Melchior)
Nieuws

Veramme verslaat weersomstandigheden in Namen

 

Koen Veramme wint in Namen (foto: Marc Melchior)
Koen Veramme wint in Namen (foto: Marc Melchior)

Koen Veramme, koude temperaturen en regen… Meestal is het geen goede combinatie. In Namen kon de regen hem deze keer niet deren. Met 350 deelnemers was het druk in Namen, maar Maxime Swertvaegher en Koen Veramme raakten al snel verlost van alle gezelschap. Swertvaegher ging in het fietsen helemaal alleen in de aanval, mede omdat Veramme geen risico’s nam in de gevaarlijke afdalingen.

“Ik ben content dat ik ook in omstandigheden die echt de mijne niet zijn toch kan winnen,” vertelde Technokoentje. “Regen,regen,regen en steile afdalingen vol putten… Onverantwoord om daar 350 atleten over te sturen. Typerend voor triathlon helaas dat we een stad als Namen niet overtuigd krijgen om deftige wegen vrij te maken voor onze sport,” aldus Koen na zijn overwinning in de rand van Namen.

De atleten moesten 750 meter zwemmen in de Maas. Veramme en Swertvaegher namen daar al ruim een halve minuut en meer op Guillaume Martinet en de andere favorieten. Swertvaegher ging alleen in de aanval op de fiets. De SMO-Specialized atleet pakte een minuut voorsprong op Veramme. De rest van de tegenstanders volgde daar al op meer dan vier minuten. En dus was het duidelijk dat om de zege tussen Maxime en Koen zou gaan. De Atriac’er was de snelste loper en vloog voorbij Swertvaegher. Veramme won in 1u08’42. Swertvaegher werd tweede op 37″ en Guillaume Martinet pakte de derde plaats op 5’32 van de winnaar.

Bij de vrouwen won Mandy Dammekens gemakkelijk in 1u21’11. Valerie Leroy werd tweede, Florence Goffinet was derde.

Namen Triathlon 2015