Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Holvoet in Embrun, Gydé in Mont-Tremblant
Sam Gydé op weg naar een 8ste plaats in Mont_tremblant (foto: Sarah Maner)
Nieuws

Holvoet in Embrun, Gydé in Mont-Tremblant

Sam Gydé op weg naar een 8ste plaats in Mont_tremblant (foto: Sarah Maner)
Sam Gydé op weg naar een 8ste plaats in Mont_tremblant (foto: Sarah Maher)

De Belgische long distance atleten hebben zich dit weekend van hun beste kans laten zien. Rinus Holvoet zette in Embrun zijn pre-ouderschaps-tournee verder met de Embrunman, zijn vijfde volledige triatlon op een paar weken tijd. En opnieuw zette Rinus een geweldig resultaat neer. Hij werd tiende in deze zware triatlon. Sam Gydé trok als age group topper naar de Ironman van Mont-Tremblant en bezorgde weer een aantal pro’s het schaamrood op de wangen door knap achtste overall te worden.

Gydé was de beste van alle age groupers in 8u54’31 in Mont-Tremblant. Voor zijn doen had Sam best wel een goed zwemnummer, maar het blijft wel een kwartier trager dan de toppers bij de pro’s. Zonder die achterstand in het zwemmen had Sam zeker meegespeeld voor de top-5 en mogelijk het podium, want in het fietsen en in het lopen zette hij een solide prestatie neer. De Gentse Cai Lesaffer werd vierde in haar age group en Veronique Van Gaever werd 20ste in haar categorie. De winst was voor Jordan Rapp (8u17’37) en Mary Beth Ellis (12de overall in 9u09’05).

Holvoet in de wolken in Embrun (foto: Jean-Philippe Candel)
Holvoet in de wolken in Embrun (foto: Jean-Philippe Candel)

In de Embrunman was de zege voor Andrej Vistica. Hij won in 9u44’45 voor Victor Del Corral en James Cunnama. Rinus Holvoet kwam als tiende over de streep na 10u38’34. Emma Pooley was de beste bij de vrouwen.

Rinus begon aan 50 dagen vol zware triatlons met de Ironman van Nice op 28/6 (10de). Daarna trok hij op 11 juli naar de Altriman in de Pyreneeën waar hij tweede werd. Een week later werd hij 11de in de Ironman Zurich. In Maastricht werd hij 12de op de Ironman op 2 augustus en nu pakte hij nog een tiende plaats in de Embrunman. Zijn tournee rondt hij af met de Belman op 30 augustus waar hij als één van de grote favorieten van start gaat.