Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marino Vanhoenacker gaat naar Hawaii
Geen Ironman Klagenfurt in 2020 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Hawaii

Marino Vanhoenacker gaat naar Hawaii

Marino wint de IM Klagenfurt en gaat naar het WK (foto: Mario Vanacker)
Marino wint de IM Klagenfurt en gaat naar het WK (foto: Mario Vanacker)

Vijf dagen voor het afsluiten van de officiële startlijst voor het WK Ironman Hawaii heeft Rene Vallant, de teamchef van het Pewag Racing Team van Marino Vanhoenacker bekendgemaakt dat Bink dan toch aan de start komt van de Ironman in Kona. Vanhoenacker had vorig jaar nochtans aangekondigd dat hij, nadat hij de wedstrijd uitwandelde, nooit meer in Hawaii wou starten. Twee Ironmanoverwinningen later doet hij dan toch wat veel insiders al verwacht hadden…

De woorden van Bink vorig jaar: “Ik heb deze wedstrijd uitgewandeld zodat ik hier nooit meer moet terugkeren.” De ontgoocheling droop van zijn gezicht. Onze landgenoot heeft een haat-liefde verhouding met Hawaii. Nadat hij in 2010 derde werd, was er bijna elk jaar het geloof in een overwinning. In 2012 reed hij de tegenstand aan flarden en wij waren ter plaatse ervan overtuigd, net zoals de vele Belgische supporters, dat Bink op weg was naar de zege. Hij crashte echter aan Energy Lab. Vorig jaar maakte hij samen met Frederik Van Lierde de wedstrijd op de fiets achter de ongenaakbare Kienle.

In een interview met Triaguide.com bevestigt Pewag Teammanger Rene Vallant de start van Marino in Hawaii: “Vorig jaar was de ontgoocheling groot bij Marino na de wedstrijd in Hawaii. Pas in de nasleep van het WK heeft hij vastgesteld dat hij met een blessure aan de start stond. Als je dan voor ogen houdt, hoe lang hij ondanks die kwetsuur toch meespeelde in de spits van het WK Ironman, dan wordt het straks een feestje om hem in topfitte omstandigheden aan de start te zien in Kona.

Wij probeerden vanochtend al om Marino te bereiken, voorlopig nog zonder succes. Onze landgenoot bereidt zich momenteel in België voor op het WK, voor hij begin september naar Hawaii afreist. Met Frederik Van Lierde, Bart Aernouts en nu Marino Vanhoenacker staan er drie Belgische mannen bij de profs aan de start in oktober.

Op Twitter regent het ondertussen reacties. Iedereen ziet Bink graag terug in Kona:

En bekijk hier nog eens ons interview met Frederik Van Lierde die ook niet zou twijfelen over deelname: