Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire loopt (nog) niet in Stockholm
Nieuws

Claire loopt (nog) niet in Stockholm

Katrien Verstuyft chase pack Stockholm

Katrien Verstuyft is zaterdagmiddag 28ste geworden in de World Triathlon Series in Stockholm. Samen met Claire Michel, die na de fietswissel zoals verwacht uitstapte, probeerde ze in het fietsen de kloof met de kopgroep van 15 te dichten, maar er was onvoldoende samenwerking om tijd terug te pakken op de koploopsters. Die maakten er, in afwezigheid van de leidster in de ranking, Gwen Jorgensen, een spannende strijd van in het lopen. Sarah True won voor haar landgenote Katie Zaferes en de Nieuwzeelandse Andrea Hewitt.

Katrien moest in de wissel een paar snellere loopsters meteen laten gaan, maar slaagde er wel in om de Portugese Melanie Santos en de Russische Mariya Shorets af te houden in de strijd om een 28ste plaats en de daaraan verbonden 95 punten. Die moeten onze landgenote naar de top-50 brengen in de ranking, al staan er in haar buurt nog flink wat dames geklasseerd met slechts 3 of 4 races in hun puntentotaal.

Claire Michel haakte zoals verwacht af na het fietsonderdeel. Ze is nog steeds niet helemaal hersteld van haar blessure. “Mijn voet is nog niet helemaal hersteld en het is niet het moment om grote risico’s te nemen, zeker met Edmonton over twee weken, het WK in Chicago en meer wereldbekers nadien. Het was geen makkelijke beslissing voor mij om te stoppen na het fietsen, frustrerend zelfs, omdat opgeven niet in mijn aard ligt en ik het dit seizoen al meer heb moeten doen dan in mijn volledige carrière. Ik heb dan maar besloten er een heel intensieve workout van te maken, goed te zwemmen en hard te werken op de fiets,” aldus Claire.

Ze zwom een halve minuut sneller dan Katrien en probeerde er in het fietsen samen met Katrien alles aan te doen om terug te komen op de 15 leidsters. Over twee weken komt de Brusselse wellicht wel volledig in actie in Edmonton. Zondagmiddag om 15u35 beginnen de mannen, met Jelle Geens, aan hun WTS-race in Stockholm.

Stockholm vrouwen 2015