Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Rijnders antwoordt met de benen in Weyer
Duathlon

Pieter Rijnders antwoordt met de benen in Weyer

Pieter Rijnders wint Weyer

Pieter Rijnders en Powerman, het is een haat-liefde verhouding dit seizoen. Zo wacht onze landgenoot al een tijdje op zijn prijzengeld van de PM Luxemburg waar hij in 2014 won (overigens van de vorige organisatie en niet dezelfde als die van 2015 voor alle duidelijkheid) en tussendoor uitte hij nog een paar keer kritiek op de IPA (International Powerman Association). Ook in de aanloop naar de Powerman van Weyer was Pieter niet blij met startnummer 31 (zodat hij niet bij de elites op de eerste rij kon starten) en het feit dat de VTDL hem niet selecteerde voor het WK in Zofingen over twee weken. Zondag antwoordde Rijnders met de benen met een indrukwekkende overwinning in Weyer.

PM Weyer start Rob

Onze landgenoot maakte de wedstrijd hard samen met Anthony Leduey en Rob Woestenborghs, die in het tweede lopen uitstapte. In de slotkilometer van de tweede run zette Rijnders zijn definitieve aanval in en volgt daarmee in Weyer andere grote Belgische namen op. Eerder wonnen Rob Woestenborghs, Joerie Vansteelant en Benny Vansteelant de wedstrijd in Oostenrijk. Twee weken voor Zofingen lijkt Rijnders in topvorm om ook in Zwitserland een bepalende rol te spelen tijdens het WK. Ook de andere Belgen deden het uitstekend. Achter Soren Bystrup (2de) en Anthony Leduey (3de) en Stefan Wrzazeckk (4de) werden Jochen Neyrinck en Diego Van Looy vijfde en zesde. Sam Lepoutre werd 35ste en 4de bij de M24.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Susanne Svendsen.

PM Weyer uitslag 2015