Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman komt in Chinese handen
Ironman Maastricht (foto: Mario Vanacker)
Hawaii

Ironman komt in Chinese handen

Ironman Maastricht (foto: Mario Vanacker)
Ironman Maastricht (foto: Mario Vanacker)

Ironman komt in Chinese handen. Het gerucht deed al een tijd de ronde en donderdagnacht is het officieel bevestigd. De rijkste man ter wereld, Wang Jianlin, rijft het Ironmanlabel binnen. Zijn Chinese Dalian Wanda groep heeft de aandelen van Ironman Corporation overgenomen van het private equity bedrijf Providence Equity Partners. De verkoop is vastgesteld op 650 miljoen dollar. 14 maanden geleden haalde PEP al 220 miljoen dollar op als aanbetaling voor de investeerders achter Ironman. Dat brengt de totale overname van Ironman door Dalian Wanda op een goeie 880 miljoen dollar. En hoewel het op de sociale media reacties regent, lijken de gevolgen van de overname voorlopig beperkt te blijven. Wel zal er meer aandacht komen voor de Aziatische markt.

Het lijkt er sterk op dat Dalian Wanda gaat voor stabiliteit en continuïteit. Zo was onderdeel van de deal dat het huidige management en het bestaande personeel 5 jaar lang kan aanblijven. Ironman is internationaal een sterk label en organiseert met het WK Ironman in Hawaii de meest mytische wedstrijd ter wereld.

Vooral in Europa, de US en in Australië staat Ironman er sterk voor. Latijns-Amerika bewees al een sterke groeimarkt te zijn, maar vooral in Azia is er nog veel potentieel. Dalian Wanda plant voor volgend jaar dan ook drie wedstrijden in China en wil het aantal triatleten in China het komende decennium laten groeien naar 200.000. Op dit moment zijn er slechts 100 geregistreerde Chinese triatleten.