Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Swim Academy met bijna 1-op-1 begeleiding
Nieuws

Swim Academy met bijna 1-op-1 begeleiding

 Peaklevel Swim Academy 2

Voor het tweede jaar op rij houdt Peaklevel zijn succesvolle Swim Academy, een reeks van tien wekelijkse zwemtrainingen waarin je met een bijna 1-op-1 begeleiding door het volledige crawl-alfabet wordt geloodst. Vanaf september starten nieuwe sessies in Brugge, Aalter en Oudenaarde. Telkens zijn er maximaal 4 atleten per zwembaan en maximaal 2 banen per instructeur. Zo zorgt Peaklevel voor zeer individuele feedback. Ook gevorderden kunnen, in Aalter, terecht voor een aangepaste reeks.

De 10 wekelijkse lessen starten vanaf 19 september in Aalter, telkens op zaterdag om 14 u. Vanaf 24 september vinden de trainingen in Brugge plaats, elke donderdag om 19 u. En vanaf 30 september kunnen de vroege vogels in Oudenaarde terecht, elke woensdag om 6u30. De reeks voor gevorderden staat gepland in Aalter, elke zaterdag tussen 15 en 16 u.

Peaklevel Swim Academy 3

Wij informeerde bij Tim De Vilder van Peaklevel naar de ins en outs van het Swim Academy programma.

Waarom deze jaarlijkse Swim Academy?

Tim: “Bij veel triatleten blijft het zwemmen de zwakste schakel in hun wedstrijdprestaties. Nochtans is het zwemonderdeel vaak bepalend voor het verdere wedstrijdverloop. Door technisch correct te zwemmen kan heel wat energie gespaard worden voor de daaropvolgende onderdelen: fietsen en lopen.”

Wat maakt de Swim Academy zo interessant?

Tim: “De PeakLevel Swim Academy voorziet in een aanbod op maat van de triatleet. De basis van dit aanbod is een 10-delige, eigenzinnige lessenreeks die de atleet door het volledige crawl alfabet loodst. De lessenreeks onderscheidt zich niet enkel inhoudelijk, ook de hoge mate van individuele feedback en de kwalificaties van de instructeurs zijn uniek. De PeakLevel Swim Academy instructeurs werden opgeleid door David De Wandel, die op basis van zijn jarenlange ervaring met (top-)triatleten deze lessenreeks ontwikkelde. Hij houdt de vinger aan de pols door het organiseren van regelmatig overleg en permanente bijscholing voor alle betrokken instructeurs.”

Kan iedereen zomaar deelnemen of moet je een bepaalde basis hebben?

Tim: “Onze lessenreeks richt zich tot triatleten met een te beperkte technische basis als zwemmer. Ook volwassenen die geregeld ‘baantjes trekken’ (of dit vroeger gedaan hebben) en hun crawl zwemtechniek of rendement wensen te optimaliseren behoren tot de doelgroep. Je moet minimaal 100m crawl kunnen zwemmen en over een goede basisuithouding beschikken.”

Peaklevel Swim Academy 1

Hoe worden de sessies precies gehouden en wat mogen deelnemers als resultaat verwachten?

Tim “Om de kwaliteit van onze lessen te garanderen, werken we uitsluitend met kleine groepen (maximaal 4 zwemmers per zwembaan en maximaal 2 banen per instructeur). Hiermee realiseren we ook een hoge mate van individuele feedback. We bouwen de sessies bijzonder analytisch op en herhalen de oefenstof bij aanvang van de volgende sessie. Een afwezigheid is dus niet onoverkomelijk. Sessies inhalen kan echter niet.

We houden de PeakLevel Swim Academy sinds het seizoen 2013/2014 en we merken dat de course naadloos aansluit bij de individuele coaching waarin ook PeakLevel voorziet. Je zal de technische accenten dus zeker herkennen wanneer je van je coach jouw weekschema’s doorgespeeld krijgt, of zelfs wanneer hij je tijdens een zwembadsessie begeleidt.”

Deelnemen aan de Peaklevel Swim Academy kost 160 €. Dat omvat het volledige lidgeld, lesgeld, inkom van het zwembad en verzekering. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@peaklevel.be

 Peaklevel logo