Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Viersel: favorieten geven visitekaartje af voor BK
Nieuws

Viersel: favorieten geven visitekaartje af voor BK

Maarten Appermans Viersel

Met nog twee weken te gaan voor de Belgische jeugdkampioenschappen in Brugge werden de jeugdwedstrijden een serieuze test om te zien wie al in vorm zit richting de titelstrijd. Een aantal topfavorieten gaf een stevig visitekaartje af en we zagen ook enkele outsiders een stap vooruit zetten. Dat belooft dus over twee weken, al moeten we bij de juniores ook vaststellen dat een aantal toppers niet startte of niet in zijn kaarten liet kijken met het oog op het BK sprinttriatlon in Chièvres zondag.

Echt last had Viersel niet van de concurrentie van Chièvres de dag nadien. Met meer dan 200 jeugdatleten over de 4 reeksen was het druk op het vernieuwde parcours. Bij de jeugd C liet Jan Bomans zien dat er in Brugge met hem rekening zal moeten gehouden worden. De Atriacer zette na Izegem alweer een sterke prestatie neer en won overtuigend voor Antoine Vandebroek en Thomas Verstraeten. Bij de meisjes won Juliette Vandenbussche voor Elise Tahay. Elena Debouck (dochter van EFC-opperhoofd Kurt) deelde haar wedstrijd perfect in en werd knap derde.

Bij de jeugd B was Camiel Vandenbussche een klasse te sterk. De Bruggeling haalde het vlot voor Antoon Houben en Andres Scherpereel. Bij de meisjes was de zege voor een sterke Cato Cassiers die het haalde van Hanne Peeters en Jaline Vandromme.

Bij de jeugd A en de juniores waren de mannen van thuisploeg Zamaro-Triper4mance de topfavorieten. Vooral Arno Nackaerts en Yorben Verboven knapten hun deel van het werk op in een grote kopgroep van negen atleten. Die werkten goed samen, in tegenstelling tot de 10 achtervolgers, waar de samenwerking stokte en het verschil bij de wissel meer dan twee minuten bedroeg. En dus moesten de winnaars vooraan gezocht worden. Nackaerts speelde blufpoker, begon sterk aan het lopen, maar had geen antwoord op een tempoversnelling van Arnaud Mengal. De international is net terug van een stage van twee weken en verkeert duidelijk in een bloedvorm. Hij liep onbedreigd naar de zege. Nackie moest ook de tweede plaats nog afstaan aan een sterk lopende Michelangelo. Fornaxx Va Corse Turtle Dries Matthys pakte namelijk het zilver.

Yorben Verboven jeugd A Viersel

Bij de jeugd A won Yorben Verboven overtuigend voor eigen volk. Stan Vandendriessche en Mathieu Boeckaert werden op ruime achterstand tweede en derde. Bij de meisjes Jeugd A stond er geen maat op Kiara Lenaertz die overall de sterkste was. Ze begon samen met Maura Seynaeve aan het lopen. De EFC-ITC atlete viel nog van het podium want eerst Sarah Coulembier en dan Femke Kiekens kwamen haar nog voorbij. Bij de juniores verbaasde Camille Watteyne vriend, vijand, zichzelf en een groot legioen NLT-supporters door naar de zege te stormen. Ze haalde het voor Joni Meere en Karlien De Waele.

In de sprinttriatlon ging de overwinning later op de middag naar Jelle Clijsters. Die zette samen met Dieter Staelens een sterke fietsproef neer en in de 5 km lopen was Ardilles-atleet Staelens geen maat voor de Deluplast-Alphawoolf topper uit Bree. Clijsters won vlot, voor Staelens en Lennert Jacobs. Bij de dames was er ook zilver voor Ardilles. Jocelyne Vervaet pakte de tweede plaats achter de ongenaakbare Trinity-atlete Sharon Van Leuven. Jolien Vermeylen werd knap derde in haar eerste triatlon.

Jocelyne Vervaet Dieter Staelens Viersel

Uitslagen Viersel