Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens wint tweede Xterra van seizoen
Multisports

Kris Coddens wint tweede Xterra van seizoen

Kris Coddens Xterra Denmark

Na het mislukte EK cross triatlon was het voor Kris Coddens even opnieuw zoeken naar de juiste vorm, maar die heeft onze offroad topper ondertussen teruggevonden. In de Xterra van Denemarken pakte hij zijn tweede Xterra zege van het seizoen na een stevig gevecht met Sam Osborne. In Zweden moest Kris nog de duimen leggen, maar nu was onze landgenoot oppermachtig. Yeray Luxem werd vierde.

Vice-Europees kampioene Jens Roth kwam als eerste uit het water, maar halverwege het mountainbiken kreeg hij het gezelschap van Sam Osborne. Maar Kris Coddens pakte na 20 km de leidersplaats over en kwam als eerste in de wisselzone. “Het was de eerste keer dat ik als eerste begon te lopen en om het gat groot genoeg te maken met Osborne en Roth heb ik een snelle eerste ronde neergezet. Voor mij was het een beetje paybacktime na die offday op het Europees kampioenschap. Bovendien deed het wel deugd om hier voor Sam Osborne te finishen, die me toch klopte in Zweden. En Jens Roth, die 2de werd in Schluchsee, werd 3de. Dat zijn toch serieuze namen. Ook knap van de overige Belgen met Yeray op de 4de plaats en Tim (Van Daele) na even mislopen toch nog 10de. De Xterra Denemarken was op een prachtige locatie en in het algemeen een heel schone race,” aldus Kris, die dus voor de Xterra van Denemarken koos. Zijn tweede Xterra zege brengt hem overigens naar de vijfde plaats in de Xterra European Tour ranking.

Ook  bij de age groupers redelijk wat Belgen, met onder andere Midlonner Wim Fierens. “Ik heb vandaag een 88ste plaats behaald in de XTerra Denemarken. Die organisatoren zijn zeker in de leer geweest bij Wim De Doncker of hebben een paar wedstrijden van Sport-Events gedaan en daarna hun loopparcours uitgezet! Met andere woorden een heel zwaar maar heel mooi parcours. Ik heb er echt van genoten! Ploegmakkers Wim Claeys en Serge Messens behaalden een 33ste en een 53ste plaats. Hiermee heeft Serge een ticket voor het WK in Maui op 1 november op zak!” aldus Wim.

Zondag komen er nog meer offroad-Belgen in actie, maar dan in de regenachtige Xterra UK, met onder andere Jim Thijs en Geert Lauryssen.

 

 

XTERRA Europe   Coddens  Wasle win XTERRA Denmark