Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coysman en Brydenbach oppermachtig in Viersel
Nieuws

Coysman en Brydenbach oppermachtig in Viersel

Podium Viersel

In de kwarttriatlon van Viersel hebben de topfavorieten hun rol met verve vervuld. Tim Brydenbach werd flink uitgedaagd door een ambitieuze Adam Lambrechts maar zette orde op zaken in het lopen. Bij de vrouwen toonde Joke Coysman dat ze helemaal terug is. Na haar zege vorige week in Weiswampach zette Madam 19 in Viersel nog eens zo’n typische one-woman-show neer. Ze leek zowat de enige te zijn die geen last had van de hitte.

Op de tweede dag van het triatlonweekend aan het Albertkanaal was de hitte bij momenten ondraaglijk. Zeker in het looponderdeel was er weinig schaduw te vinden en we zagen flink wat atleten die het bijzonder moeilijk kregen, vooral in de tweede ronde van het lopen. Coysman liep wel vlot. Zij moest na het zwemmen een gat dichten op Margot Moerman (de vriendin van Adam Lambrechts) en de andere favorietes, maar al in de eerste ronde fietsen zette ze Deborah Van Gossum op 2’30. Die kwam als tweede naar de wisselzone, met in haar spoor onder andere Inge Van Den Broek. Die moest met een blauwe kaart echter drie minuten aan de kant blijven en zou naar de zevende plaats lopen.

De tweede plaats ging verrassend naar Helga Sibick. Die was in Viersel pas aan haar tweede triatlon ooit toe, nadat ze vorige week… 6de werd in Deinze. Een atlete om naar uit te kijken, zeker gezien haar sterke loopcapaciteiten. Zij werd overigens provinciaal kampioene. Eline Desaunois werd knap derde in haar allereerste non drafting kwarttriatlon. Ann De Weerdt kwam als vierde en eerste veterane binnen. Bij de dames 60 won Renilde Verryckt in haar afscheidswedstrijd. Bij de prijsuitreiking ging haar fiets definitief aan de haak. Ze mocht hem na haar twaalfde deelname zelf aan de haak hangen en ontving een staande ovatie van een enthousiast publiek.

Tien minuten na de dames mochten de heren veteranen het water in. We kregen een spannend gevecht met drie hoofdrolspelers die in het fietsen in elkaars buurt bleven. Benny Peeters was de sterkste, voor Bart Thijs en Dirk Leman.

Bij de mannen onder de 40 startte Adam Lambrechts furieus. Hij zwom veertig seconden sneller dan Brydenbach, liep na één ronde anderhalve minuut uit, maar zag Brydenbach dan terugkomen tot opnieuw veertig seconden. De topper van MDP-Trille had het gat snel gedicht en liep onbedreigd naar de overwinning. Achter die twee volgden twee grote groepen vlak achter elkaar. Ruben Geys werd tweede en Bert Jammaer pakte de derde plaats.

Uitslag Viersel 2015