Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Alexandra “The Great” Tondeur
Alexandra Tondeur loopt naar fantastische prestatie in Wiesbaden (foto: Marcel Hilger)
3quest

3quest: Alexandra “The Great” Tondeur

Alexandra Tondeur in Zell-am-See (foto: Katrien Decru)
Alexandra Tondeur in Zell-am-See (foto: Katrien Decru)

Ik volgde jou vanaf dat ik triatlon doe. Ik hou van jouw inzicht, je kwaliteiten en je instelling.

1. Dag Alexandra, jij bent dit jaar sterk bezig en voor de opvolging aan het zorgen bij de vrouwen. Dit jaar is het jaar van je internationale doorbraak. Heb je de ambitie om verder door te groeien naar de volledige afstand en wil je naar Hawaii gaan in de loop van de volgende jaren?

[dropcap]J[/dropcap]a, ik wil naar Hawaii, maar de 2 komende jaar wil ik eerst nog extra ervaring opdoen in de 70.3 Ironmans. Ik zou wel één of andere Ironman willen doen om geleidelijk aan deze afstand ook aan te kunnen. Maar mijn droom is inderdaad om me op een dag te kwalificeren voor Hawaii.

DT Team Alexandra Tondeur

2. Het is niet evident om voldoende middelen te vinden als vrouw om een heel jaar te kunnen trainen en competitie te kunnen doen. Kan jij terugvallen op subsidies of sponsoring en kan jij fulltime aan triatlon doen?

[dropcap]H[/dropcap]et was heel moeilijk om sporten en werken te combineren en dat is de reden waarom ik besloot om te stoppen met werken vanaf september. Verschillende financieringsmethodes zijn opgesteld, en we hopen dat zij zullen slagen. Samen met mijn trainer Yves Devillers heb ik een eigen vzw gemaakt. We willen geleidelijk groeien.

Alexandra Tondeur loopt naar fantastische prestatie in Wiesbaden (foto: Marcel Hilger)
Alexandra Tondeur loopt naar fantastische prestatie in Wiesbaden (foto: Marcel Hilger)

3. Zijn er triatleten die voor jou als voorbeeld dienen? Zo ja, waarom?

[dropcap]H[/dropcap]ahaha, ja, er is één triatlete die mijn grote voorbeeld is: Tine DECKERS! Ik volgde jou vanaf dat ik triatlon doe. Ik hou van jouw inzicht, je kwaliteiten en je instelling. Je hebt altijd een grote indruk op me gemaakt. Ik krijg in het algemeen verder weinig inspiratie van andere personen. Ik probeer mijn eigen weg te volgen, al heb ik ook veel respect voor alle atleten, niet alleen pro’s, maar ook liefhebbers, en dan zowel de beginners als de gevorderden.

Alex Tondeur en mama

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik kies voor de perfecte Belgische atleet, groot geworden binnen de LBFTD, maar perfect tweetalig en met veel Vlaamse fans. Het is aan Christophe De Keyser.

1. Hoe groot schat je de kans in dat je in 2016 in Rio aan de start staat? Zijn de Olympische Spelen jouw ultieme droom, of denk je ook wel eens aan Hawaii?

2. Wat gebeurt er allemaal in Overijse? Jullie hebben een leuk trainingsgroepje?

3. Christophe, jouw (modellen)foto stond bij het (populaire) artikel “10 redenen waarom vrouwen van triatleten houden“. Heb je er veel vrouwelijke fans aan overgehouden? En was het artikel herkenbaar voor jou?