Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alex Tondeur week na WK opnieuw top in Gerardmer
Nieuws

Alex Tondeur week na WK opnieuw top in Gerardmer

Alex Tondeur viert zilver Gerardmer

2015 is hét seizoen van Alex Tondeur, zeker op de halve afstand. Zaterdag zorgde Alexandra The Great alweer voor een topprestatie en dat een week na het WK 70.3 Ironman in Zell-am-See, waar ze vlak achter Tine Deckers nog dertiende werd. In de zware XL van Gerardmer werd ze tweede achter Jeanne Collogne. Ook bij de mannen deden de Belgen het uitstekend, met maar liefst 5 landgenoten binnen de eerste 15.

Sylvain Denis was zaterdag de beste Belg. Hij kwam na 4u50’59 als negende over de streep, op 22’07 van winnaar Hector Guerra. Die haalde het met klein verschil van Joe Gambles. De Australiër volgde op slechts 13 seconden van de Spanjaard. De Fransman Robin Mossel werd derde. Achter Denis pakte Jerome Giaux de tiende plaats. Hans Van den Buverie werd in 4u51’49 elfde en Michaël Louys hield in de strijd om de 13de plaats nog nipt Sam Gydé van zich af.

Bij de vrouwen won Collogne vlot in 4u59’16. Ze was de enige vrouw die op het zware parcours onder de vijf uur dook. Alex kwam acht minuten later als tweede over de streep. Eimear Mullan moest nog eens 11′ toegeven op onze landgenote en pakte het brons.

“Gerardmer is niet alleen door het parcours een geweldige wedstrijd, maar ook vooral dankzij de Belgische supporters. Dankzij hen heb ik vandaag het zilver kunnen pakken,” vertelde Alexandra The Great. Ook coach Yves Devillers was tevreden. “Het belangrijkste was dat ze een goed en regelmatig tempo kon houden vandaag. Na een zeer goed zwemnummer had ze de rest van de wedstrijd prima onder controle. Uiteindelijk was het dus een uitgebreide training die ook nog eens tot een mooie tweede plaats leidde in Gerardmer. Zondag volgt nog de olympische afstand, voor het plezier,” aldus de coach van Tondeur.

Gerardmer XL 2015