Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn vice-wereldkampioen in Zofingen
Duathlon

Seppe Odeyn vice-wereldkampioen in Zofingen

Seppe Odeyn brons WK Zofingen

Onze landgenoot Seppe Odyen is zondag tweede geworden op het WK Powerman Duatlon. Het Zwitserse Zofingen is voor duatleten wat Hawaii voor triatleten is. Voor Odeyn was het nog maar zijn tweede deelname in Zofingen. Vorig jaar werd hij al knap vierde. De winst ging voor het tweede jaar op rij naar de Fransman Gaël Le Bellec.

Le Bellec maakte dit jaar het verschil tijdens de 150 km fietsen. Na de eerste 10 km lopen kwam hij op korte afstand van vier leiders in de wisselzone. Daarbij Pieter Rijnders, Anthony Leduey, Tony Orvain en Felix Köhler. Le Bellec ging er in het fietsen samen met Rijnders, Leduey en Köhler vandoor, maar halfweg trok de regerende wereldkampioen alleen in de aanval. Rijnders, Leduey en Köhler kregen in de slotronde het gezelschap van 5 achtervolgers, waarbij Seppe Odeyn. Die ging samen met Sören Bystrup door bij de laatste beklimming van de Bodenberg.

Le Bellec was dan al buiten schot. De Fransman wisselde met 7’30 voorsprong op Odeyn en Bystrup. Rijnders en Diego Van Looy volgden nog een stuk verderop. Jochen Neyrinck stapte na 1 ronde fietsen ontgoocheld uit de wedstrijd. Hij was dinsdag ziek geworden en de koorts had hem te fel verzwakt. Odeyn en Bystrup bleven nog een tijdje samen lopen, maar Seppe, met “koersklakske”, versnelde even over halfweg de laatste 30 km lopen. Hij kwam nog fel terug op Le Bellec, maar die liep vlot naar zijn tweede wereldtitel op rij. Gaël is na Olivier Bernhard en de broers Vansteelant nog maar de vierde man die er in slaagt om twee opeenvolgende zeges te behalen in Zofingen. Seppe Odeyn pakte het zilver en Bystrup het brons. Rijnders kwam compleet leeggestreden binnen op de vierde plaats. Diego Van Looy werd elfde overall en tiende elite.

Bij de vrouwen zette de Britse Emma Pooley de tweede snelste tijd ooit neer. Een nieuw parcoursrecord zat er deze keer niet in voor de vice-olympische kampioene tijdrijden van 2008 want ze kreeg het lastig in de laatste 7,5 km lopen. Pooley moest zelfs een paar keer wandelen, maar het verschil was toen al meer dan 13 minuten met de jarige Julia Viellehner. De Duitse pakte het zilver. Het brons was voor Susanne Svendsen uit Denemarken.

Rob Woestenborghs was als Powerman-ambassadeur ook aanwezig. Hij nam deel aan de short distance race en won die met sprekend gemak.

Zofingen 2015 results