Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kim Nulens gooit revalidatiezorgen van zich af
Kim Nulens (foto: Mario Vanacker)
Duathlon

Kim Nulens gooit revalidatiezorgen van zich af

Kim Nulens (foto: Mario Vanacker)
Kim Nulens (foto: Mario Vanacker)

Een paar weken geleden klonk Kim Nulens nog allesbehalve vrolijk toen ze opnieuw onder het mes moest na een aanhoudend probleem aan haar geblesseerde schouder, een kwetsuur die ze helemaal aan het begin van het seizoen opliep bij de parcoursverkenning voor het BK cross duatlon in Retie. Zaterdag gooide ze alle revalidatiezorgen van zich af met een indrukwekkende zege in de duatlon van Gooik.

Toegegeven, er stond geen topveld aan de start bij de vrouwen, maar het feit dat de Hasseltse het haalde met ruim 13′ voorsprong op Marlies De Nul en Ellen De Broyer zegt genoeg over haar overmacht.

Bij de mannen was er gelukkig iets meer spanning, al stond er ook daar geen maat op Alexandre Cellier. Alex liep in de eerste 4,6 km meteen twintig seconden weg van Sander D’Hoedt en gaf die voorsprong niet meer uit handen, hoewel in de achtervolging onder andere Bert Misplon en Tim Vijverman bij D’Hoedt kwamen tijdens de 19,5 km fietsen. Ze slaagden er echter niet in om het gat op Cellier dicht te rijden. In de laatste 2,3 km liep Cellier vlot naar de overwinning. In de strijd om het zilver haalde Sander D’Hoedt het met een handvol seconden voor Tim Vijverman.

Duatlon Gooik 2015