Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geys en Moonen voor eigen volk
Nieuws

Geys en Moonen voor eigen volk

Balen podium 2015

De twee trainers Koen De Ceuster en Peter Kelchtermans stonden kamerbreed te glunderen bij het einde van de zwemproef in Balen. Immers Daan Pex maakte zijn favorietenrol als snelle zwemmer waar en toverde bovendien een supersnelle wissel uit zijn klikpedalen. Zowat voor eigen volk klauterde Glenn Van Hout als tweede uit het kanaal. De trainingsmakker van Pex, Ruben Geys, volgde op een handvol seconden op de vierde plaats samen met Kristof Hendrickx die meteen bewees dat zijn snelle zwemtijd van vorig jaar geen toevalstreffer was.

Brecht Reynders, Ward Vande Cappele en Lars Baeyens vormden een achtervolgend trio dat vrij snel bijgehaald werd door hardrijder Hans Moonen. Dat Daan Pex flinke vooruitgang heeft gemaakt bij het fietsen was duidelijk bij de eerste doortocht toen hij stand hield tegen een fel jagende Ruben Geys en Hans Moonen. In de tweede fietsronde kwam de thuisfavoriet Ruben als eerste door, maar Daan Pex had zijn wagentje aan de TGV kunnen haken . Bij de volgende ronde en wissel was het Daan zelfs gelukt om eerste het fietsenpark in te draaien. Pas na twee kilometer lopen vond Ruben Geys het welletjes en zette hij de eindpuntjes op de i terwijl Hans Moonen opgerukt was naar de tweede plaats. In die respectievelijke volgorde kwamen ze over de eindmeet tot groot jolijt van het thuispubliek. Ruben Verkempinck werd vierde terwijl Ward Vande Capelle vrede mocht nemen met de vijfde stek voor Kristof Henderickx.

Karolien Weuts  met TGV fiets naar de winst

Ondanks de dreigende wolken bleef het zo goed als droog in de BBB triatlon Van Balen. De kwart triatlon bij de vrouwen leek soms op een spelletje haasje over. Met een bijzonder snelle zwemtijd mocht Ellen Bogaert als eerste aan de fietsproef beginnen, achterna gezeten op ruim 1 minuut door Emilie Van de Voorde. Ook bij de eerste fietsronde bleef het een dubbeltje op zijn kant tot Karolien Weuts het juiste tempo vond en er bliksemsnel van door ging. De voorsprong stapelde zich op voor Karolien die met minuten begon te goochelen. Ruim voldoende dus om de afsluitende loopproef  op haar tempo af te haspelen waarbij ze opnieuw de snelste tijd liet neerzetten. Achter haar werd Isabelle De Wulf tweede en dat was geen geschenk omdat zowel Sweta Meersman als Emilie Vande Voorde haar geen voorsprong gunde. Pas in de laatste ronde kon de UTO dame definitief voor het zilver gaan op ruim zeven minuten achterstand op Karolien Weuts.

Balen BBB 2015