Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Devoldere tweede in crosstriatlon Jeumont
Multisports

Devoldere tweede in crosstriatlon Jeumont

niki

Niki Devoldere zocht afgelopen weekend Noord-Frankrijk op voor een crosstriatlon. De wedstrijd veroverde duidelijk een plaatsje in het hart van de wielrenner-triatleet van team BikeSensation. En waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Lees hier het verslag van Niki ‘barefoot’ Devoldere.

Jeumont is eigenlijk een stadje dat aangegroeid is bij het Belgische Erquelines tussen Mons en Maubeuge. Net over de grens dus. De wedstrijd was 800m zwemmen, 20km VTT over 4 ronden. en 6,6km trailrun. Helaas slechts 2 Belgen aan de start, terwijl de organisator 3 keer een mailing heeft gedaan naar de Belgische clubs. Inschrijvingsgeld bedroeg 15€, dat is 1/5 van de inschrijving van bv. de Xterra Frankrijk, waar blijkbaar alle Belgen willen zijn (die ik in een gans jaar nooit zie). Er was een heel mooie prijzenpot voor iedereen. Er waren massaal veel vrijwilligers en de organisatie was dan ook tiptop professioneel in orde. Ook de opzet van de wedstrijd was heel geslaagd. Eerst een recreantenwedstrijd over een makkelijker parcours, maar dan een juweeltje van een parcours voor de langere afstand.

De site, een natuurgebied (Watipont) rond een oude steengroeve was heel mooi en deed me vaak denken aan mijn vroegere ultralopen in de Tarn en het Zuiden van Frankrijk. Naast het feit dat er 4 ronden dienden gefietst en 2 gelopen te worden, waren in die fietsronden nog een paar spectaculaire passages voor het publiek. Het was dus gewoon de max!

De wedstrijd zelf: Ik kwam als 5de uit het water op  1 minuut van de latere winnaar. Ik kan snel opschuiven naar de 2e plaats, maar ik kan door de techniciteit van het parcours nooit echt optimaal mijn kracht als wielrenner benutten om het gat te dichten op de eerste, die ook MTB’er bleek te zijn. In de 2de helft zou ik zelfs nog een extra minuut aan mijn been krijgen. Omdat ik nooit echt diep ben kunnen gaan in het fietsen was ik nog behoorlijk fris om te lopen. In het heel selectieve looponderdeel kan ik mijn plaats behouden.

De andere Belg, Joeri Deleebeeck, werd 6de. Uitslag hier