Stenn Goetstouwers net naast podium in 70.3 Ruegen
Stenn Goetstouwers (foto: Mario Vanacker)

Stenn Goetstouwers in Knokke (foto: Mario Vanacker)

In het Duitse Ruegen heeft Stenn Goetstouwers de kers op de taart gezet van een heel sterk seizoen. In de 70.3 Ironman werd hij vierde na een bijzonder sterke halve marathon die hij grotendeels doorbracht in het spoor van Timo Bracht. Pas in de slotfase kraakte Goetstouwers en kreeg de Duitse topper een vrijgeleide naar de laatste podiumplaats. Dat gebeurde op ruime afstand van winnaar Michael Raelert die een topdag had en op de fiets meer dan vijf minuten wegreed van de concurrentie.

Horst Reichel kon in het lopen de schade nog enigszins beperken en kwam op 4’54 van winnaar Raelert als tweede over de streep. Michael won in 3u50’01. Goetstouwers deed 3u58’46 over de halve triatlon. Hij deelde zijn wedstrijd bijna perfect in, kwam als achtste van de fiets en met een halve marathon van 1u18’27 bleef hij lang meestrijden voor de podiumplaatsen. Na zijn tiende plaats op het EK 70.3 in Wiesbaden en zijn overwinningen in de 111 van Bilzen en de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde (en de tweede plaatsen in Knokke, Izegem en Retie) mag Stenn terugkijken op een geslaagd seizoen.

“Voor de eerste keer een top-5 plaats behaald in een 70.3 wedstrijd,” reageerde een tevreden Stenn. “Ik had een redelijke zwemproef, heb gefietst in de eerste grote fietsgroep en na een super goede halve marathon van 1u17 kon ik als vierde finishen!”

Bij de age groupers was er een sterke prestatie van Arne Devliegher. De jonge Westvlaming werd in 4u19’07 22ste overall en pakte daarmee zilver in zijn age group. De Midlon-atleet verzilverde meteen ook zijn ticket voor het WK 70.3 volgend jaar in Australië.