Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
2 Belgen op podium ICAN Benicasim
Thomas Jurgens en Thomas De Vleeschouwer in Benicasim (foto: Last Race Studio)
Nieuws

2 Belgen op podium ICAN Benicasim

Thomas Jurgens en Thomas De Vleeschouwer in Benicasim (foto: Last Race Studio)
Thomas Jurgens en Thomas De Vleeschouwer in Benicasim (foto: Last Race Studio)

Thomas Jurgens heeft dit weekeinde de ICAN olympic triathlon van Benicasim gewonnen. Voor de zoon van Kurt Jurgens is Benicasim een tweede thuis, waar ze regelmatig op fietsstage naartoe trekken met De Toerist Biking. De voorkennis van het parcours heeft Thomas zeker geholpen. Samen met Thomas De Vleeschouwer maakte hij er een pittige wedstrijd van. Ook de Vleeschouwer mocht mee op het podium.

“Het was mooie wedstrijd,” vertelt Kurt ,”met tijdens de 45 km fietsen de beklimming en afdaling van de zeer bekende Deserto De Las Palmes (2de cat.). Thomas Jurgens zwom alweer enorm sterk en kwam toch pas 2de uit het water, maar de snelste zwemmer was een jongen die al aan 2 Olympische Spelen heeft deelgenomen als openwaterzwemmer.

Eens op de fiets heeft Thomas J. een beetje gewacht tot zijn maatje Thomas DV. kon aansluiten op de fiets, daar hebben ze het tempo zo de hoogte ingetrokken dat die Spaanjaard echt alle zeilen moest bijzetten. In de afdaling hebben ze de druk op de ketel zeer hoog gehouden (parcourskennis).

Het lopen moest het verschil maken en Thomas J. heeft zijn progressie in het lopen nog eens bekrachtigd. Met meer dan 1’30” voorsprong heeft hij de internationale triatlon op zijn naam geschreven. Thomas DV. heeft een schitterende wedstrijd beslecht met een fantastisch mooie derde plaats,” aldus Kurt