Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser in top-10 op WK U23 in Chicago
Nieuws

Christophe De Keyser in top-10 op WK U23 in Chicago

CDK 9de Chicago

Christophe De Keyser heeft zijn revanche te pakken met een schitterende 9de plaats op het WK bij de U23. De mannen beloften moesten donderdag voor dag en dauw uit de veren voor hun WK. De U23 titelrace startte al om 7 uur ’s ochtends in Chicago. Met Christophe De Keyser stond er slechts één landgenoot aan de start. CDK deed het uitstekend in het eerste deel van de wedstrijd. Na een sterk zwemnummer kwam hij als 14de uit het water met de grote groep. Zijn kopgroep van 22 kreeg na één ronde het gezelschap van 14 achtervolgers en halfweg zat Christophe comfortabel in de dan 30 man sterke kopgroep.

WK U23 Chicago kopgroep

In de slotronde kwamen 12 achtervolgers aansluiten vooraan, zodat we met één grote groep aan de 10 km lopen begonnen. Christophe De Keyser had een vlotte wissel en begon in 16de positie aan het lopen. Na één ronde rukte hij op naar de 13de plaats en ging hij vol de strijd aan voor een top-10 plaats. Halfweg maakte CDK deel uit van een groepje van zes die streden om de negende plaats. Met nog één ronde te gaan schoof Christophe mooi mee op met het groepje naar de 6de plaats op 39″ van de vijf koplopers Gorden Benson (GBR), David Castro (SP), Kevin McDowell (USA), Jacob Birtwhistle (AUS) en Nan Oliveras (SPA). Die maakten in een langgerekte sprint onder elkaar uit wie het goud zou pakken. Birthwistle haalde het voor Castro en Oliveras. De Keyser spurtte naar een mooie 9de plaats.

Voor CDK viel er een zware last van zijn schouders. “Oh yeah! 9de op het WK op Chicago. Dat doet zo’n deugd na een lange afwezigheid door mijn blessure. Ik ben iedereen enorm dankbaar voor de felicitaties en vind het geweldig dat ze in mij en mijn loopcapaciteiten bleven geloven. Nu is het tijd voor een beetje recuperatie en daarna ga ik voluit genieten van dit resultaat én van de stad Chicago! Veel geluk nog aan de rest van de Belgische delegatie, ik ja jullie aanmoedigen like hell…” aldus Christophe in een eerste reactie.

 CDK wissel Chicago

Opvallend was ook de 14de plaats voor halve Belg Rodolphe Von Berg, de in Amerika wonende zoon van de bekende Belgische age group atleet en als meervoudig universitair kampioen van de USA uitkomend voor de Verenigde Staten op dit WK.

WKU23 2015 Men