Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser: “Zo lang mogelijk proberen volgen”
Nieuws

Christophe De Keyser: “Zo lang mogelijk proberen volgen”

Christophe De Keyser Chicago
CDK mag nu de toerist uithangen in Chicago (foto: Claire Michel)

Hier kon je vanmiddag al lezen hoe Christophe De Keyser naar een schitterende negende plaats liep in het wereldkampioenschap triatlon bij de beloften. Wij contacteerden CDK in Chicago en hij zorgde exclusief voor 3athlon.be voor een uitgebreid wedstrijdverslag over zijn WK bij de U23. Geniet mee!

“Na een hoogtestage in het Amerikaanse Boulder samen met Jelle Geens en Noah Servais was ik erop gebrand om een sterke prestatie neer te zetten! Sinds ik hier in Chicago ben neergestreken, voelde ik me top, zowel fysisch als mentaal. De laatste trainingen waren vlot verlopen, alleen mijn lopen bleef een groot vraagteken…
De wekker ging om 3u30 ’s morgens plaatselijke tijd, het leek wel of ik ging deelnemen aan een Ironmanwedstrijd. Mijn ontbijt ging niet al te makkelijk binnen en ik probeerde zo weinig mogelijk lawaai te maken om mijn roommate Noah niet wakker te maken! Er bestaan leukere plaatsen om te ontbijten dan de badkamer by the way ;-) Ik besloot om redelijk vroeg het hotel te verlaten en fietste rond 5 uur door Chicago rond, naar de startplaats!
Zwemstart WK U23 Chicago (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Zwemstart WK U23 Chicago (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Om 7u stipt werd de start gegeven en ik was redelijk goed weg! De Brit Austin startte langs mij en ik wist dus dat ik hem moest volgen om goed uit het water te komen!  De hele 1500m kon ik goed doorzwemmen en ik kon op het einde van het zwemmen de aansluiting maken met de besten. Ik kwam rond de 12de plaats uit het water, maar had onmiddellijk door dat het zwemmen niet voor veel afscheiding had gezorgd.
Tijdens het begin van het fietsen probeerden we met de koplopers door te fietsen, maar er kwam niet echt een afscheiding. Heel eventjes waren we met een 20-tal atleten, maar dat werden er snel 30 en op het einde zelfs 40. Het parcours is niet van de poes, aangezien je in het totaal zo’n 45 keer moest optrekkken na een bocht of 360 graden bocht. Het was dus noodzakelijk om goed vooraan te zitten en ik voelde me tijdens de ganse 40 km krachtig tijdens het optrekken.
Zwaar fietsparcours in Chicago (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Zwaar fietsparcours in Chicago (foto: ITU/Janos M. Schmidt)
Ik koos ervoor om niet helemaal vanvoor te wisselen, zodat ik rustig zou starten in het lopen. Vaak vertrek ik te snel uit de wissel en moet ik dit bekopen op het einde van een 10km. Ik kwam als 16 de wissel uit. De eerste ronde ging vlot, maar ik schoof niet echt veel op, omdat er veel atleten zeer snel waren gestart. Gestaag kon ik opschuiven en sloot ik aan bij het groepje van de Canadees Pennock.
Vooraan waren de vogels gaan vliegen en ik probeerde zo lang mogelijk te volgen bij mijn groepje. De laatste ronde kreeg ik het moeilijk… jammer want toen liep ik nog voor plaats 6. Uiteindelijk kwam ik als 9de over de finish met een tijd van 32’02 over de 10km lopen!
Uiteraard ben ik superblij en ik kijk er nu naar uit om de overige Belgen aan te moedigen met om te beginnen straks roommate Noah!

En ik wou ook de redactie van 3athlon.be bedanken voor de onvoorwaardelijke steun die ze geven aan alle Belgische triatleten! Jullie site is top!”

Bedankt Christophe en geniet volop na van een topprestatie, het is je gegund!