Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw “Belgisch” talent op WK aquathlon
Multisports

Nieuw “Belgisch” talent op WK aquathlon

Valerie Barthelemy

Op het WK Triatlon in Chicago volgen we deze week alle Belgen. De Grand Final week in Chicago is woensdag begonnen met het WK aquathlon, waarin al een aantal Belgen van start gingen. Het was vooral uitkijken naar Stephane Vander Bruggen, de Australische Belg die al jaren ‘down under’ woont maar vorig jaar eigenhandig de Belgische medaillespiegel opkrikte tijdens de age group WK’s. In Chicago moest Stephane vrede nemen met een vijfde plaats. Maar wat vooral opviel was de “Belgische” deelneemster bij de dames elites op het WK aquathlon.

Valerie Barthelemy werd twaalfde in Chicago in een tijd van 34’58. Ze kwam als negende uit het water na 750 meter zwemmen  en verloor in de 5 km lopen nog drie plaatsen. Valerie heeft, net zoals haar maatje Claire Michel, Amerikaanse roots én is een topzwemster. Sinds deze zomer zet ze, onder begeleiding van Reinout Vanschuylenbergh, haar eerste stappen in het internationale triatlon, met als doel een plaats op de Olympische Spelen. Haar ouders zijn afkomstig uit België, maar vlak nadat ze trouwden, trokken ze naar de States. Daar begon ze vanaf haar 10de met competitiezwemmen. Ondertussen is ze een topper op de 400 en de 200 meter wisselslag en op de 200 meter vlinderslag. Het WK aquathlon was de eerste officiële wedstrijd voor Valerie in de Belgische kleuren. Later dit seizoen trekt ze nog naar de wereldbeker van Cozumel en de Pan American Cup in Puerto Rico.  Hier kan je Velarie volgen.

Valerie Barthelemy

Stephane Vander Bruggen kwam als vijfde uit het water in een mooi groepje. Hij liep sneller dan een aantal mannen voor hem, maar uit de achtergrond kwamen ook nog twee atleten terug. In een spannende eindfase viel Stephane net naast het podium. Hij miste het podium met een twintigtal seconden en finishte op slechts 22 seconden van wereldkampioen George Beecher.

2015 Chicago ITU Aquathlon World Championships   Triathlon.org

Donderdag om 7 u. plaatselijke tijd (bij ons 14 u.) start Christophe De Keyser bij de beloften. Om 17 u. Belgische tijd volgende age groupers voor de sprinttriatlon en om 23u30 onze tijd duikt Noah Servais als enige Belgische junior het water in.